Droga Nonhormonal në menopauzë

Shumica e simptomave të menopauzës lidhur me mungesën e hormoneve të prodhuara vezoret - estrogjenit dhe progesterone. Në rrjedhën normale të reduktimit hormonet menopauzës ndodh gradualisht, dhe trupi i gruas përshtat për ndryshimet.

Avantazhet e trajtimit jo-hormonal të menopauzësNdonjëherë Sigurisht rënda me simptoma të rënda menopauzës dhe shkakton një numër të komplikimeve të përdorë terapi të hormoneve me estrogjenit ose estrogjenit të kombinuar dhe terapi progestin.
Por hormonet kanë disa contraindications për të përdorur (trombozë dhe thrombophlebitis e venave, kanceri, diabeti, gjakderdhje nga etiologji të panjohur, pamjaftueshmëri renale ose hepatike, shtatzënisë). Gjithashtu gjatë menopauzës drogës hormonal nuk janë vetëm contraindication, por një numër të efekteve të padëshirueshme anësore për gruan (shtim në peshë, dhimbje koke, edemë, rrit predispozicion për trombozë, çrregullimit të traktit digjestiv).

Një numër i bimëve dhe përgatitjet e bëra prej tyre kanë një substancë të ngjashme me hormonet e saj efekt femra. Ata mund të merrni trajtim nga terapi jo-hormonale menopauzës të njëjtin efekt si ajo e hormonit duke shmangur efektet e padëshiruara të terapisë hormoneve. Por edhe agjentët jo-hormonale për menopauzë të emërojë një mjek, duke pasur parasysh shenjat dhe contraindications, dhe ju thjesht mund të shkoni në farmaci dhe për të blerë një ilaç për vetë menopauzës vetëm për shkak se ajo nuk është një mik i hormoneve dhe pije të ngjashme. Edhe ilaçe bimor të ketë disa efekte anësore dhe contraindications, dhe futje e tyre të pakontrolluar mund të shkaktojnë shëndetësore shumë dëm sesa dobi.


Ilaçe jo-hormonale në kulm: një përmbledhjeNë kulmin përshkruajnë barëra që kanë ndikim të ngjashëm me hormonet femra seksi, si dhe droga, të cilat përmirësojnë shëndetin e gruas. Ne mund të dallojë grupet e mëposhtme të drogave:


  • phytoestrogens (bimore përmbajnë estrogjenit analog), më shpesh droga bazuar në tërfili i kuq (Feminal, Эstrovel);

  • Modulators receptor estrogjenit selektiv (raloksifeni, Tamoksytsen) dhe preparatet e bazuara hemeopatycheskye tsymitsyfuhy - Remens, Chi-Klim, Klimadinon;

  • përgatitjet që përmbajnë multivitamina dhe minerale të tilla si magnez, kalcium.


  • Mos harroni se të stimulojë prodhimin e hormoneve nga vezoret vhasaly ende nuk punon, dhe tableta të ndryshme jo-hormonale në menopauzë nuk duhet të zëvendësojnë hormonet e vezoret, por vetëm për të përmirësuar shëndetin e grave dhe të bëjë gjatë ndryshimeve të hormoneve në trup të lehtë dhe pa dhimbje. Preparatet që përmbajnë phytoestrogens mund të kenë të njëjtat contraindications si hormonet e estrogjenit, ata nuk mund të përshkruajnë estrogjenit në tumore dhe para se të marrë, është që të bënte një ekzaminim të plotë nga një gjinekolog.

    Nëse efekti i phytoestrogens dhe shfaqin hormoneve të ngjashme që mjetet juridike homeopatik përmbajnë hollim të tillë të fortë të drogës që nuk është në gjendje të shkaktojë në mënyrë të pavarur efektin, veprojnë si stimuluesve të trupit në një drejtim të caktuar dhe praktikisht nuk ka contraindications. Por në qoftë se materialet e mbarështimit në mjekësi homeopatik vogël, efekti është tashmë prej materies, dhe para se të marrë të konsultoheni me mjekun tuaj.
    Multivitamina dhe minerale administruara gjatë menopauzës, jo vetëm për të përmirësuar shëndetin e përgjithshëm të gruas, kalcium nevojshme gjatë menopauzës për parandalimin e osteoporozës.

    Në terapi zëvendësimi të përdoren simptomatike: ilaqet kundër depresionit, qetësuesve dhe pilula gjumi, droga për të ulur presionin e gjakut. Për të zvogëluar thatësi e mukozës vaginale gjatë menopauzës mund të aplikojnë qirinj të veçanta (Klymaktol). Dhe droga zëvendësues jo-hormonale simptomatike nuk mund të përdoret pa një ekzaminim të plotë të grave për të sunduar nga contraindications për përdorimin e tyre.