Fibroids mitrës në menopauzë

Fibroids njohur si tumor beninje që zhvillohet nga indet e muskujve të mitrës. Shkaqet mjekët e saj ende nuk janë instaluar. Sipas statistikave, sëmundja është diagnostikuar shpesh në gratë nulliparous pas 30 vjetësh. Nëse tumor beninje nuk shqetësojë gruan, mjekët nuk nxitojnë për të hequr atë, por vetëm shikuar dhe të trajtohen me medikamente. Në gratë të përmuajshmet e grave fibroids moshë mund të rritet në madhësi, duke shkaktuar dhimbje dhe gjakderdhje e rëndë. Studimet e fundit gjenetike kanë treguar se sëmundja nuk është transferuar në kancerin e mitrës.


Shenjat e sëmundjes gjatë menopauzës
Fibroids mitrës, duke përfshirë edhe kulmin, shpesh asimptomatike. Megjithatë, në disa raste, mund të shqetësojnë gruan. Por edhe gjetur veten në një apo më shumë simptome, diagnostikojnë sëmundje vetëm nuk është e vlefshme. Për këtë, ka ekzaminimet vjetore mjekësore dhe diagnoza ultratinguj e tumor beninje të cilat nuk e fsheh.
Ndonjëherë fibroids mitrës gjatë menopauzës manifestohet si në vijim:

 • vazhdoi duke tërhequr dhimbje në bark;

 • dhimbje gjatë marrëdhënieve seksuale;

 • rritur bel perimetër;

 • davyaschee ndjenja në bark;

 • urinim i shpeshtë;

 • kapsllëk;

 • dhimbje në këmbë dhe shpinë.


 • Shanset rritjen e fibroids mitrës pas menopauzës tek gratë me trashje dhe me inflamacion të shpeshta të organeve pelvike. Të ndikojë edhe në nivelet e hormoneve. Statistikat tregojnë se faktor i rëndësishëm i trashëguar dhe rreziku i sëmundjes gjatë menopauzës është më e lartë në ato gra të afërmit e të cilëve kanë vuajtur nga kjo patologji.

  Trajtimi i fibroids mitrës në menopauzë


  Ajo është themeluar që simptomat e sëmundjes gjatë menopauzës janë shpesh edhe më pak të dukshme. Nuk ka informacion se kur fibroids mitrës gjatë menopauzës "rozsmoktuvalasya." Megjithatë, prova dokumentare gjetur në mënyrë të lehtë. Ka pasur raste kur tumori i mitrës me fillimin e menopauzës rritur në madhësi dhe çoi në shëndet të dobët. Identiteti i strukturës së trupit nuk lejon gratë në menopauzë që të emërojë një trajtim të përgjithshëm të fibroids mitrës. Gjithashtu mungon ndonjë metoda universale të trajtimit, madje edhe kirurgji nuk është emëruar në 100% të rasteve.

  Kështu, konkluzioni në lidhje me çfarë duhet të bëni kur një grua zbuloi një tumor beninje të mitrës sugjeron vetë - të mbështetet në mjekët dhe vetëm ata mund të marrin vendime në lidhje me trajtimin ose kirurgji.