Mujore gjatë menopauzës

Çrregullim menstrual, rrit lodhje, shtim në peshë, pryplyvannya, hedhje presion - këto janë shenja që flasin për fillimin e pjekurisë dhe afrohet menopauzës. Zbehur funksion riprodhues karakterizuar nga dështimi mujore në menopauzë, por ndonjëherë menopauza ndodh kur një ndërprerje të plotë të menstruacioneve.
Moon në premenopausal
Premenopausal - faza e parë e menopauzës, kur trupi fillon të përgatitet për ndryshime fiziologjike. Ajo mund të marrë rreth gjashtë vjet. Ajo është në këtë fazë, kur ka filluar çrregullim menstrual menopauza, ndarja mund të jetë të pakta, dhe ndryshimet e ciklit. Këto ndryshime tregojnë se funksioni ovarian se shkelur estrogjenit dhe progesterone prodhuar në sasi të pamjaftueshme, kështu që shanset e konceptues rënie me kalimin e çdo ditë.

Nëse nuk janë të shumta mujore gjatë menopauzës, por në premenopausal pastaj jepet një gjinekolog nuk mund të shmanget, pasi fenomene të tilla - shokët e shpeshta të kancerit që prekin sistemin riprodhues dobësuar. Mjeku do të përcaktojë shkakun e menstruacioneve gjatë menopauzës dhe marr ilaçe të përshtatshme.
Menopauza mujore
Muajin e kaluar - një menopauzë. Në këtë fazë, ovulacioni pushon plotësisht. Se menopauza është një kulm i vërtetë. Nëse keni kaluar muajin e kaluar dhe më shumë se 12 muaj, kulmi erdhi. Kjo ndodh në 47-52 vjet.

Postmenopausal mujore
Nëse dy fazat e mëparshme të shfaqjes hënor të përkryer të vlefshme dhe konsiderohen norma, në çdo gjakderdhje postmenopausal - është e rrezikshme për shëndetin e grave. Përjashtim bën menstruacione pakët qëndrueshme në menopauzë, të cilat mund të ndodhë kur terapia zëvendësuese kur një grua merr drogë që përmbajnë hormone. Në këtë mënyrë, si një sfidë afrohet menopauzës, kur menstruacioneve është konsideruar si një moshë të denjë kundërshtim të vjetër, por mund të marrë vetëm drogë me rekomandim të gjinekologu.
Nëse hëna përsëri rifilloi, është e mundur që prekur mëlçisë, tiroide, pankreasit ose karbonit shkëmbim. Ka gjithashtu një numër të sëmundjeve më të rënda, të cilat tregojnë gjakderdhje: kancerit të mitrës, Endometrioza, fibroids, proceseve të ndryshme inflamatore ndodhin në organet e sistemit riprodhues të grave. Mbështeten në mjekësinë popullore në raste të tilla është e rrezikshme jo vetëm për shëndetin, por edhe për gjithë jetën!