Menopauza në gratë

Ndryshimet natyrore në trupin e femrës që janë të lidhur me fundin e periudhës riprodhuese, i quajtur menopauzës tek gratë. Tipari kryesor i menopauzës është ndërprerja e menstruacioneve, megjithatë, funksioni menstrual gjatë menopauzës mund të zbehet gradualisht. Zakonisht këto ndryshime tejkaloi çdo grua të moshës 40 deri 50 viteve. Menopauza Kohëzgjatja mund të ndryshojnë nga 2 deri 10 vjet, kjo periudhë është përfunduar ristrukturimin e sistemit endokrin të grave.
Menopauza Natyrore fillon pas 50 nëse menstruacionet ndalet në 40-45 vite, kjo është menopauza e hershme. Dhe disa gra moderne kanë hershme devijim moshës menopauzë: tashmë pas 35 vjet në gratë, një rënie e hormoneve të prodhuara nga vezoret dhe menopauza e parakohshme ndodh. Nëse mitra ose vezoret e gruas largohen, gjendja e mungesës së menstruacioneve quhet menopauzë artificiale. Menopauza e hershme dhe e parakohshme mund të ndodhë për shkak të jetesës të lidhura me stresin, mjedisit, zakone të këqija dhe sëmundjeve të kaluara.

Shenjat e para të menopauzës • ndjenja lodhje kronike;

 • swings humor, tendenca për depresion;

 • dhimbje koke të vazhdueshme;

 • çrregullime të gjumit;

 • Shteti psychophysiological e lodhjes;

 • Siklet në vaginë, kruajtje, djegie, mospërmbajtje të lehta.


 • Atëherë këto simptoma janë shtuar dhe çrregullime autonome, të quajtur "Tides" (ndjenjë përhapet ngrohjes në fytyrë, qafë dhe gjoks). Tides mund të presim grua në çdo kohë të ditës dhe zgjat nga 3 deri në 30 minuta.
  Menopauza e hershme dhe e parakohshme lidhur me dështimin e vonuar ovarian, për shkak se gratë që janë të ballafaquar me këtë problem duhet të kontaktojnë ekspertët mbi shkaqet dhe emërimet e trajtimit.

  Trajtimi i menopauzës të hershme


  1. Trajtimi kryesor është recetë terapi zëvendësimi të hormoneve (HRT) të plotësoj mungesën e hormoneve seksuale. Strategjia kryesore është për të siguruar emërimin e HRT efekt maksimal terapeutik me reagime minimale negative. Emërimi THEMELORE i HRT sipas Kongresin Ndërkombëtar në menopauzë:

 • HRT duhet të përzgjedhur në mënyrë individuale në varësi përfitimeve dispozicion dhe sëmundjet e grua;

 • HRT duhet të jetë pjesë e një strategjie të përgjithshme që synon përmirësimin e grave dhe të përfshijë parandalimin e sëmundjeve kardiovaskulare;

 • HRT ka një ndikim pozitiv në eliminimin e simptomave menopauzalnыh dhe çrregullimeve urogjenital, osteoporozën.


 • Megjithatë, trajtimi hormon ka shqetësimet e veta, për shembull, HRT nuk e rrisin rrezikun e kancerit të gjirit dhe redukton vdekshmërinë totale me 30%, por në të njëjtën kohë ndikimi i hormoneve në zhvillimin e sëmundjes Alzheimer ose kancerit të zorrëve nuk është zgjidhur ende.
  2. Nuk janë mjete të tjera që janë në gjendje për të lehtësuar menopauzë, të tilla si fytoэkstrohenы. Këto substanca me origjinë bimore mund të ndikojnë në mënyrë të favorshme në trupin e njeriut dhe për të zvogëluar rrezikun e sëmundjeve që lidhen me nivele të zvogëluar të hormoneve.

  3. Një dietë e shëndetshme luan një rol të rëndësishëm në trajtimin e simptomave të menopauzës. Sipas ekspertëve, një dietë e duhur mund të ndihmojë gratë të merren me ndryshimet në trup. Për shembull, ajo është shumë e rëndësishme për gratë proteina, kokrra dhe karbohidratet komplekse, ndërsa marrja e yndyrë duhet të reduktohet, por jo përjashtuar tërësisht. Produktet e qumështit, frutat dhe perimet duhet të përfshihen në dietën e përditshme, ndërsa alkooli dhe kafeinë duhet të përfshihen në thelb.
  4. Një mënyrë jetese të shëndetshme do të ndihmojë të përballen me "rritje". Në procedurën duhet të jetë e detyrueshme shëtitjet e përditshme, të dobishme edhe duke ecur në shkallët dhe heqjen e peshave për të zvogëluar rrezikun e osteoporozës.

  5. vajra të veçanta dhe krem ​​të ndihmuar të mbajtur lengjet vaginale gjatë menopauzës.