Trajtimi i menopauzës

Menopauza - një periudhë të natyrshme në jetën e një gruaje të rritur. Në këtë fazë, venitje e funksionit ovarian, humbja e aftësisë për të lindur fëmijë dhe pothuajse tërësisht pushon prodhimin e hormoneve seksuale. Për fat të keq, sindromi menopausal shkakton një numër të simptomeve të pakëndshme, të cilat janë subjekt i trajtimit kompleks. Konsideroni këtë artikull si lehtësuar menopauzës, për të ndihmuar trupin gjatë menopauzës dhe pije të mirë nga shumëllojshmëri aktuale të barnave.

Trajtimi i menopauzës: ilaçe homeopatik


Zakonisht gjatë mjekësi menopauzë homeopatik destinuar per trajtimin e simptomave të mëposhtme simptomave:

 • pagjumësi;

 • depresioni;

 • hot flashes;

 • Sulmet e frikës pashkak dhe panik;

 • Shkelja e oreksit;

 • dobësi;

 • gjakderdhje mitrës.


 • Vlen të përmendet se problemet më të rënda të tilla si osteoporoza dhe sëmundjet e sistemit kardiovaskular, droga të tilla nuk mund të zgjidhë.
  Mjeti më efektiv:

 • Myakaltsyk.

 • Klimakto Gran.

 • Klimadinon.

 • Benefos.

 • Plani Klimakto.

 • Klymased.

 • Ksydyfon.

 • Alpha RS-teva.


 • Droga e mësipërme të ushtrojë një ndikim të drejtpërdrejtë në sistemin endokrin të trupit, të ndihmojë për të normalizuar nivelet e hormoneve. Për më tepër, ilaçe homeopatik janë të lejuar sistemin nervor për të forcuar dhe mbrojtur mukozës së organeve gjenitale e modifikimeve distrofike.

  Terapia Hormone për menopauzë - trajtimin dhe drogës


  Gjatë sindromi klimaterike një mungesë të mprehtë e estrogjenit në gjak e grave, për shkak të asaj që duket simptomat më të dhimbshme. Për hormonet menopauzës lehtësi përdoren dy lloje:


 • Estrohenvmisni.

 • Produktet kombinim përmbajnë estrogjenit dhe progesterone.


 • Edhe për terapi zëvendësuese të hormoneve në menopauzë rëndë dhe e vështirë për të trajtuar simptomet.
  Ka disa Kundërindikimet për marrjen e hormoneve:

 • melanoma;

 • thrombophilia;

 • kanceri endometrial;

 • tumor malinj i gjirit;

 • sëmundje të mëlçisë dhe biliare kanalet;

 • sëmundja autoimune;

 • fibroids mitrës;

 • Endometrioza;

 • gjakderdhje nga organet gjenitale;

 • sëmundjet e sistemit kardiovaskular në fazën akute.


 • Duke marrë ndonjë mjekim hormonal gjatë menopauzës duhet të jetë nën mbikëqyrje të rregullt mjekësor për korrigjime në kohë Sigurisht në qoftë se është e nevojshme.
  Lista e barnave më efektive:

 • Divina.

 • Vero Danazol.

 • Klymara.

 • Yndyvyna.

 • Dyvysek.

 • Tibolon.

 • Mydyana.

 • Angelique.

 • Trysekvens.

 • Premaryn.

 • Tryaklym.

 • Pauzogest.

 • Norkolutom.

 • Ovestyn.

 • Klymodyen.


 • Preparatet bimore në menopauzë


  Phytomedication në menopauzë shërbejnë si terapi zëvendësuese. Mungesa e estrogjenit në këtë rast është kompensuar duke përdorur phytoestrogens - substancave natyrore të ngjashme në strukturë me hormonet e njeriut. Plus mjete të bimor është se ato tregojnë një efikasitet të lartë, sidomos në manifestimet e hershme të sindromës klimaterike, por krejtësisht e sigurt. Ndryshe nga droga hormonal, herbs nuk e dëmtojnë mëlçinë dhe nuk ndikojnë në metabolizmin.

  Më të popullarizuara:

 • Remens.

 • Эstrovel.

 • Chi-Klim.

 • Menopace.

 • Lefem.


 • Përgatitjet për menopauzës artificiale


  Menopauza artificial është një metodë për trajtimin e endometriozes, miomes mitrës dhe sëmundje të tjera të rënda të sistemit riprodhues.
  Në praktikën klinike, medikamente e mëposhtme:

 • Buserelin.

 • Diferelin.

 • Zoladex.

 • Lyukryn.

 • Norkolutom.

 • Danazol.


 • Trajtimi duhet të jetë nën mbikëqyrje mjekësore dhe në përputhje me rekomandimet e tij.