Gjakderdhje gjatë menopauzës

Besohet gjerësisht se mitrës gjakderdhje në fenomenin Menopauza është normale dhe nuk përbën kërcënim. Në fakt, kjo nuk është gjithmonë rasti. Shpesh mitrës gjakderdhje gjatë menopauzës mund të sinjalizojë një sëmundje serioze.

Gjakderdhje mitrës gjatë menopauzësProblemi i gjakderdhje gjatë menopauzës grua mund të përballet në faza të ndryshme të menopauzës. Sipas shkaqet dhe trajtimi i gjakderdhjes në periudhën e menopauzës është përshtatur për ndryshimet e lidhura me moshën në të cilën ato lindin. Por më së shumti shkakton gjakderdhje në menopauzë janë:


 • sëmundjet gjinekologjike;

 • çrregullime hormonale;

 • marrë ndonjë drogë;

 • sëmundjet e organeve dhe sistemeve të tjera.


 • Kujtojnë se i tërë periudha e menopauzës ndahet përafërsisht në tri faza: perimenopause, menopauza dhe postmenopause.

  Gjakderdhje gjatë perymenopauzы  Shkaku kryesor i mitrës gjakderdhje pas menopauzës perimenopause është hormonal. Në këtë drejtim, gjakderdhje menstrual në menopauzë mund të bëhet mjaft e rëndë si dhe të pakta. Zbehet rregullsinë e tyre. Në qoftë se hormonet - është shkaku i vetëm i gjakderdhje, atëherë ajo konsiderohet normale. Megjithatë, në mënyrë që të mos humbasë një shkak më serioz të gjakderdhjes nga mitër gjatë menopauzës duhet të i kushtoj vëmendje për:


 • natyra e gjakderdhje (intensitetin dhe frekuencën);

 • dalja e grupimeve;

 • ndodhja e gjakderdhjes pas seksit;

 • Mungesa e menstruacioneve për tre muaj ose më shumë;

 • gjakderdhje në mes të periudhave të menstruacioneve.


 • Pra, si është jashtë afatit të gjakderdhjes normale para menopauzës mund të jetë rezultat i sëmundjes së rëndë:

 • fibroids mitrës (mund të shkaktojë gjakderdhje të rënda gjatë menopauzës, sidomos gjatë perymenopauzы);

 • Polyps endometrial;

 • hyperplasia endometrial;

 • sindromen policistike te vezoreve;

 • sëmundje tiroide;

 • Problemet krovesvertыvayuschey me sistemin;

 • mos harroni në lidhje me shtatzëninë e mundshme, sepse kjo e lejuar plotësisht në menopauzë fillestare.


 • Shpesh shkaku i gjakderdhje të zgjatur gjatë menopauzës është spirale intrauterine. Marinës të konsiderueshme të rritur volumin e rrjedhës menstrual dhe dhimbjen e tyre.

  Gjakderdhje gjatë menopauzës  Periudha postmenopausal karakterizohet kryesisht nga mungesa e plotë e menstruacioneve. Prandaj, edhe gjakderdhja vogël duhet të jetë shkak për vëmendjen. Që në thelb shkeljet mund të sinjalizojë praninë e kancerit. Një aspekt pozitiv në pamjen e gjakderdhjes mund të quhet një kulm se kjo është një simptomë e hershme të sëmundjes. Nga ana tjetër, duke e lejuar ju për të identifikuar shkakun e fazën fillestare dhe menjëherë të fillojnë terapinë.

  E vetmja Shfaqja e vlefshme opsion i menstrual-si gjakderdhje janë të lejuara kur merr terapi zëvendësimi të hormoneve. Atëherë këto janë një kufi përzgjedhje e normale.

  Trajtimi i mitrës gjakderdhje në menopauzë  Rëndësishmja, gjakderdhje mitrës duhet të sqarohet arsyet e paraqitjes së saj. Diagnostikuar si duhet do të gjejnë mënyra më e mirë për të ndaluar gjakderdhje në menopauzë dhe trajtim.
  Gjatë menopauzës shpesh përdorin terapi zëvendësimi të hormoneve për të stabilizuar hormonet.

  Në prani të lezioneve të rënda ndonjëherë nuk mund të bëjë pa kirurgji.
  Në kancer kirurgji kombinuar me terapi rrezatimi dhe droga kemoterapeutikë.