Kur gratë arritur menopauzë

Pasi çdo grua ballafaqohet me periudhën kur trupi i saj pëson ndryshime radikale që janë të lidhur me një venitje graduale e funksionit ovarian. Ai është shoqëruar me simptoma të ndryshme të pakëndshme: Flushes nxehtë, paqëndrueshmëri emocionale, makinë reduktuar seksi, urinim i shpeshtë, reduktimin e gjirit, zhvillimin e osteoporozës, thatësi vaginale dhe sy dhe të tjerët.
Gratë në mjekësi menopauzës quajtur që i paraprin menopauzës, dhe simptomat e mësipërme që karakterizojnë të shkaktuar nga ndryshimet hormonale. Fakti që të vezoreve kanë një numër të caktuar të follicles që ndikojnë shtatzënisë. Ata janë aktive gjithë jetës dhe është një pjesë përbërëse të ciklit menstrual. Funksioni normal ovarian jep trupit me numrin e nevojshëm të hormoneve femërore, estrogjenit dhe progesterone që mbështesin funksionin riprodhues. Prandaj, kur vezoret për shkak të sosje e funksionit të saj të aksioneve të ndaluar është reflektuar kryesisht jo vetëm në ciklin menstrual, por gjendja e përgjithshme e gruas, nuk është vetëm vetëm fiziologjike, por edhe transformimi psiko-emocional.

Si funksionon menopauzë në gratë?


Sferën emocionale
Shenjat e para të menopauzës mund të ngatërrohet lehtësisht me sëmundje karakter nevrotike, pasi nuk është një ndjenjë e vazhdueshme e lodhjes, pa marrë parasysh cilësinë dhe sasinë e pjesës tjetër, nuk është nervozizëm, dhe madje edhe në disa raste, agresiviteti dhe polare shtetet emocionale: gëzim, trishtim apo ekstreme dëshirë e zjarrtë. Sjellja në këtë periudhë mund të duket karakteri i çuditshëm dhe i çuditshëm bëhet.
Për shkak të paqëndrueshmërisë emocionale shqetësuar gjumin që ndikojnë në shëndetin e përgjithshëm dhe përkeqësohet simptomat. Në mënyrë tipike, në këtë kohë një grua është e aftë të veprimeve radikale: Tani grindjet lejueshme me kolegët dhe miqtë, si dhe perceptimin e botës është në ngjyra të ndritshme. Çdo fjalë pakujdesshëm nga të afërmit ose të punësuarit mund të plagosë rëndë gruan.

Për shkak të rrezikut të çrregullimeve nervore në këtë periudhë, mundësisht një neurolog vërejtur që ndihmon stabilizimin sferën emocionale.
Fiziologji
Për shkak të rënies së estrogjenit, një grua fillon të shqetësojnë lëkurën e thatë, dhe një metabolizmi ngadalshme fillon të fitojë peshë.
Gjatë kësaj periudhe, ka një problem shumë si hedhje presion: ". Flashes nxehtë e ngrohjes" kjo është për shkak të çrregullimeve të sistemit nervor autonom, si dhe Edhe pse ajo mbart asnjë kërcënim për jetën, gra përjetojnë këto simptome dhimbshme: ka dhimbje koke të shpeshta, ose marramendje.

Më vonë simptomat e mësipërme mund të bashkohet me të tjerët: për shembull, tharje e mukozës vaginale, mosmbajtjeje urinar dhe aktivitetit seksual të reduktuar. Shumica e këtyre janë simptomat e menopauzës.

Kur menopauza?


Për të thënë me siguri se sa e vjetër fillon menopauzë e pamundur, pasi ajo varet nga gjenetika, cilësinë e jetës dhe sëmundjes.
Në shumicën e femrave sinjalet e para të menopauzës të shfaqet tashmë në 40 vjet dhe 45 vezoret fillojnë të bëhen të paqëndrueshme dhe të prodhojnë shumë më pak estrogjenit. Gjatë kësaj periudhe të menstruacioneve nuk janë sistematike dhe pastaj zhduket krejt.

Kur menopauza?


Në mjekësi, supozohet se menopauza është e gjatë, nëse periudha e fundit ndodhi më shumë se një vit më parë. Shpesh ajo përfundon më vonë në '56: kohëzgjatja varet kryesisht nga kur filloi, dhe nga ku ajo përfundoi në nëna dhe gjyshja e gruas, pasi nuk luan një komponent të rëndësishëm rol gjenetik.