Kur menopauza

Periudha riprodhuese e jetës së një gruaje, që është koha kur ajo është e aftë të konceptues dhe duke pasur një fëmijë ka aftësinë për t'i dhënë fund. Dhe këtë herë është quajtur menopauzë.
Hyrja moshën e rritur dhe duke u përpjekur disi për të planifikuar atë dhe të vazhdojë të rinjtë e tij, çdo grua dëshiron të dijë se në çfarë moshe fillon menopauzës.
Sot, kur cilësia e jetës është në rritje, çështja e shëndetit të grave është shumë e rëndësishme, sepse gratë kanë turp të pyesni doktorin tuaj dhe për të diskutuar me shokët e një shteti të ndjeshme si menopauzë, por preferojnë të përgatitur për këtë periudhë paraprakisht jo vetëm.

Kur bën menopauza tek gratë?


Për t'iu përgjigjur pyetjes, si shumë vite të menopauzës fillon, kontaktoni statistikat, shumica e grave fillojnë llogari menopauzë për mosha 50 plus ose minus pesë vjet, edhe pse kufiri i moshës mund të lëvizin edhe 5 vjet për të dyja anët. Në këto raste të thënë në lidhje me paraqitjen e parakohshme ose, menopauzës fund.
Për procesin e ndryshimeve hormonale ngjashmëri tipike familjare për simptomat dhe shenjat e termave menopauzës. Prandaj, gjërat e tjera janë menopauza barabartë në vijën femërore të së njëjtës familje vjen në lidhje me të njëjtën moshë - ajo lejon për të parashikuar me probabilitet të lartë, kur një grua vjen menopauzë. Edhe pse ne nuk mund të nënvlerësojnë karakteristikat individuale të çdo gruaje dhe shëndetin e saj ndikimi i jetesës riprodhues - ata mund të lëvizin ndjeshëm përtej menopauzës.

Në fillim të ndikimit menopauzës:

 • Sëmundjet kronike extragenital;

 • mënyrë jetese të sëmurë dhe zakone të këqija;

 • Kirurgji në gjymtimi gjenital;

 • duke marrë drogë të caktuara që ndikojnë në metabolizmin dhe prodhimin e estrogjenit dhe gjithashtu përdoret në trajtim të onkopatolohiy.


 • Fazat e menopauzës


  Menopauza nuk ndodh në të njëjtën kohë.
  Ekzistojnë tri periudha kohore, duke shkuar jashtë me atë grua e moshës riprodhuese.


 • Premenopausal . Pas dyzet dhe gjatë disa viteve të ardhshme në trupin e femrës fillon duke zvogëluar prodhimin e estrogjenit. Menstruacione të bëhet parregullt në gratë: ato mund të jenë shumë të mëdha, shumë të pakta.

 • Menopauzë - Niveli i estrogjenit bie në minimumin e saj, ndërprerë mujore.

 • Postmenopausal - vjen një vit pas përfundimit të periudhës së fundit menstrual.


 • Për fat të keq, teknika që lejojnë vockël fillimin e menopauzës nuk ekziston. Çdo gjë është e përcaktuar nga karakteristikat individuale të trupit të çdo gruaje. Por në çdo rast, gratë duhet të kuptojnë se menopauzë - kjo nuk është fundi i jetës, por vetëm faza e saj të ri.