Duphaston dhe homologët e tij në menopauzë

Kur ka të tilla zoti, i zgjuar, i gëzueshëm (dhe mjaft hollë) Kaukazian-e vjetër, e vështirë të besohet se këto gjyshet 60-70 vjet. Dhe i habitur shpesh në kokë rrëshqet mendim: Pse duhet diçka duket e drejtë? Pavarësisht nga përzierje të vogël të zilisë, pyetja nuk është i papunë, dhe madje edhe për shumë të përditshme. Çdo grua e moshës 30-35 vjet të paktën herë pas here mendoj se si do të duket dhe të ndjehen të vjetër. Dhe sigurisht, më të do të jetë pikërisht si Kaukazit apo gratë japoneze: pakta, dinjitoz me sjellje të mirë, flokët, të veshur me kujdes dhe shkojnë të lehta, ecje elastik (nuk prirje në tre humbjes). Nga rruga, nëse ju merrni dhe fotografi rishikimi i evropianëve, gratë japoneze në rininë e tij, dhe krahasimin e tyre me fotot e vajzave tona sovjetike - kolegët e tyre - më shumë të ngjarë se është bukuria jonë do të tërheqë vëmendjen, të mbajë për një sy. Si më të sofistikuar, lloji, i frymëzuar. Dhe si mënyrë kjo rezulton se gruaja e re është e mirë, të freskëta dhe të gëzuar, dhe në pleqëri të - shkatërrim grisur, e cila është e vështirë për të lëvizur? Trupi dhënat Pika burim? Jo në të gjitha, mjaft të krahasuar ruse dhe të huaja" gjyshet. Ndoshta një rast famëkeq "Cilësia e Jetës"? Unë do të doja të besoj, por është e vështirë të imagjinohet se këto i pastër gratë holandeze dhe gjermane kishte një gisht për gisht nuk është goditur, ndërsa "gratë tona ruse" ngritur shteti, kryhet kuaj nga djegia e shtëpive dhe duke bërë punë të tjera të përditshme. Pas jeta lufta ishte e vështirë kudo, jo vetëm në Bashkimin Sovjetik, gratë në Evropë "haruvaly" vështirë se më pak se në vendin tonë.

Pra, çfarë është çështja, çfarë është problemi? Shëndeti, natyrisht. Dhe akoma - në lidhje me të. Për shembull, deri më tani, pavarësisht nga 21 jashtë qepallat, shumica dërrmuese e bashkatdhetarëve tanë për të hutimi (ndryshe nuk them) ka frikë nga fjalët "pilula hormoneve". Në fakt, shumë mjekë janë të frikësuar e fjalës si edhe, kështu që nuk përshkruajnë. A nuk e shpjegojnë. Mos komentoni dhe nuk edukojë popullsinë femërore të vendit tonë që, për shembull, "Duphaston" - Analog i progresteronit natyror hormon, i cili me fillimin e menopauzës vetëm ndalon duke prodhuar nga trupit. Gradualisht, pak nga pak, por ende më pak nga dita në ditë. Por trupi është duke u përdorur për të këtyre hormoneve nga fillimi e pubertetit, dhe të gjithë planifikimin e ciklit të jetës që përfshin këtë hormon shumë. Por asnjë Kushtet "terapi hormon-zëvendësim" tingëllojë pije freskuese se vluar në emër të dyshimtë e ndonjë Baba Yaga-; dhe gratë, në vend të marrjes Duphaston gjatë menopauzës dhe në këtë mënyrë të lehtësojë një gjendje të gatshme për të pirë bar edhe të panjohur kineze, jo vetëm "këto hormone të dëmshme". Cilat janë "charms" menopauza më të zakonshme? Flushing (papritur) swings humor, sulme paniku, djersitje ose dridhura - është, mirë, parehati të jashtëm dhe psikologjike. Brenda, gjithashtu, janë proceset e tyre lidhur me sosje e kockave, duke rritur brishtësinë e tyre, dhimbje në nyje, mosfunksionim e shumë organeve të brendshme. Dhe të gjithë për shkak të faktit se hormonet ndryshim. Për shkak se trupi i njeriut - një mekanizëm kompleks, dhe në të njëjtën kohë koherente nëse parashikohet disa hormone, ata do të ketë të pranishëm për funksionimin e duhur. Pra, i mençur dhe Kaukazian-amerikan është i vetëdijshëm (gratë japoneze shumë, por ata kanë një situatë të ndryshme në lidhje me zakonet e të hahet, edhe pse gratë japoneze janë të njëjtën moshë me të hormoneve të caktuara për të mbajtur standardin e duhur të jetesës), kështu që shumë prej tyre nuk janë aq të panjohura , e cila humor swings - edhe një proces si sosje e kalciumit kockave anashkalon ato me shumë vite. Dhe të gjitha në sajë të terapisë hormon-zëvendësuese, të cilat duhet të fillojnë në kohë (dhe gjithnjë nën mbikëqyrje mjekësore). Përgatitje "Duphaston" - Një përfaqësues i barnave që janë të mëdha për HRT. Në asnjë rast nuk duhet të administrohet këtë drogë veten! Si me çdo terapi hormonale, doza dhe regjim përcakton një mjek, dhe në bazë të testeve të gjakut, ekzaminimi i përgjithshëm mjekësor dhe faktorë të tjerë.