Menopauza në gratë

Në jetën e çdo gruaje aty vjen një fazë kur trupi fillon të pësojë disa ndryshime. Për probleme klimaterike nuk janë kapur në befasi, duhet të përgatiten paraprakisht dhe për të gjetur trajtime në të gjitha manifestimet e tij.

Pse menopauzë në jetën e një gruaje?


Fillimi i këtij procesi fillon me një reduktim të ndjeshëm në prodhimin e hormoneve femërore. Fakti që gjatë viteve të funksionit ovarian gradualisht zbehet, plotësisht mund të ndalet. Ky proces mund të marrë prej tetë deri dhjetë vjet, dhe ajo është quajtur periudha klimaterike në gratë. Por mos harroni se gjatë gruas premenopausal është në me rrezikun e shtatzënisë së padëshiruar. Shtatzënia në menopauzë shumë të shpeshta, kështu që numri i aborteve në këtë grupmoshë është shumë e lartë. Shtatzënia si abort, janë shumë më të vështirë për gratë gjatë premenopausal se i riu. Prandaj, çështjet e kontraceptive duhet të merret shumë seriozisht.


Simptomet e menopauzës


Menopauza në gratë mund të shoqërohet me shumë simptome dhe ato nuk janë gjithmonë e lehtë për të njohin. Konsideroni ndryshime të mëdha në trup, të cilat mund të përcaktojnë fillimin e menopauzës.

 • Çrregullimet menstrual. Një nga shenjat e para të menopauzës të hershme është gjakderdhje menstrual parregullt. Një profesion i humbjes së gjakut dhe intervalet ndërmjet periudhave të menstruacioneve të bëhen të paparashikueshme. Së pari nga këto simptoma duhet të kontaktoni menjëherë mjekun për të konstatuar shkakun e saj.

 • Shpesh gjatë gratë premenopausal ankohen flashes nxehtë. Krejt papritur vjen një ndjenjë të fortë të ngrohjes, lëkura bëhet ngjyrë të kuqe dhe vepron në djersën e trupit. Kjo simptomë kap në befasi, gratë shpesh zgjohen natën nga ky ngrohjes. Arsyeja është reagimi i Hipofiza dhe një rënie të mprehtë në estrogjenit.

 • Ndër simptomat e menopauzës tek gratë janë çrregullime shumë të zakonshme të gjumit dhe dhimbje koke. Gjumi bëhet shumë e vështirë që vazhdimisht të tjerr mendimet në kokën time dhe norma e zemrës quickens. Periodikisht Tides dhe mos t'i jap gjumë. Dhimbje koke të fillojnë për arsye të ndryshme. Ndonjëherë kjo është rezultat i depresionit, i cili shpesh është shenjë paralajmëruese e periudhës së klimatike.

 • Mitrës jofunksionale gjakderdhje menopauzë në gratë më shpesh. Së pari fillojnë menstruacionet vonuar, dhe gjakderdhje papritur. Gjakderdhje mitrës në menopauzë shoqërohet me dobësi, nervozizëm dhe dhimbje koke të vazhdueshme. Zakonisht bashku në gjakderdhje të tillë në pacientët vuri në dukje gjithashtu sindromi klimatike.


 • Menopauza, trajtim


  Trajtimi duhet të fillojë vetëm nën mbikëqyrje mjekësore dhe kur tregon e saj në mënyrë të konsiderueshme komplikojë jetën e një gruaje. Duhet të theksohet se shenjat shumica janë të shoqëruar nga mungesa e hormoneve seksuale. Kjo është arsyeja pse ekspertët sugjerojnë për të zëvendësuar funksionin natyrore ovarian në një artificiale, me fjalë të tjera që të përdorin hormonet. Të gjitha Medikamente janë zgjedhur individualisht.

  Por një nga faktorët e rëndësishëm të trajtimit të suksesshëm është rutinë e përditshme në menopauzë. Shmangia e stresit, ushqimin e duhur dhe një mënyrë jetese të shëndetshme duhet të bëhet normë në këtë periudhë. Lodhje në punë ose shumë të forta ndjenjat përsëri shkaktojnë çrregullime të gjumit dhe dhimbje koke.
  Ushqimi në menopauzë gjithashtu ka veçantitë e veta. Vlen kushtuar vëmendje të zarzavate të freskëta dhe fruta, produkte qumështi dhe viçi, hikërror dhe bollgur. Por lloje të ndryshme të supave ose enët kryesore me shumë erëza duhet të shmanget. Gjithashtu kripa e dëshirueshme abuzuar dhe sheqer, bukë dhe miell produktet e kolesterolit.