Menopauza dhe Menopauza

Në trupin e femrës janë ndryshime të pakthyeshme që vijnë me moshën, të cilat ne nuk mund të ndikojë. Prandaj ata duhet të pranojnë me gatishmëri dhe dinjitet. Në mënyrë që të jenë të gatshëm të moshës lidhur me ndryshimet, një grua duhet të kujdeset për veten e tyre më parë. Duke menduar, kryesisht, për shëndetin e tyre, të rinjtë, kanë nevojë për të reduktuar efektet negative të moshës së vjetër në minimum. Menopauza dhe Menopauza - nuk është një sëmundje, dhe fazat natyrore të jetës së një gruaje. Arsyeja për to është për të ndaluar prodhimin e hormoneve femërore nga vezore dhe vezë të pjekur. Kjo është, pas menopauzës, një grua nuk është më në gjendje të krijoj. Pajtohem - ky hap horizonte të reja.

Në fakt, menopauza - një ndërprerja e menstruacioneve të grave. Menopauza - një periudhë të jetës, një vit pas ndërprerjes së menstruacioneve dhe në fund të jetës. Ka disa shenja që tregojnë kur ndodh menopauzë.

Si për të përcaktuar se cila fillon menopauza?


Çdo grua mund të personalizohet tregon, por mjekët kanë identifikuar një numër të karakteristikave karakteristike.
Simptomet kryesore të afrohet menopauzës tek gratë:

 • periudha të parregullta;

 • Flushes papritur të ngrohjes;

 • djersitje;

 • migrenë;

 • pika presion;

 • pagjumësi;

 • ndryshimet humor;

 • depresioni.


 • Ndryshimet moshës
  Mosha e menopauzës tek gratë është, përsëri, një karakter individual. Koha e natyrshme për këtë është konsideruar të jetë 50-52 vjeç. Menopauza e hershme - menopauza në 40-44 vjet, e ndjekur postmenopauzoy. Ndërprerja e parakohshme e menstruacione në 36-39 vjet të kërkojë këshillim të drogës.
  Çfarë duhet të bëni?
  Në qoftë se simptomat e menopauzës shumë e theksuar, i shoqëruar nga gjendja e keqe dhe swings humor vazhdueshme - duhet të kërkoni këshilla mjekësore. Është e rëndësishme që terapisti, gjinekolog e di se gjendja juaj dhimbshme lidhur me menopauzë. Unë kam qenë përshkruar ilaçe për të ndihmuar të rregulluar gjendjen e përgjithshme. Para se të marrë ndonjë hormonet, duhet të caktohet diagnoza. Ju duhet të kalojnë testet që mjeku ka përcaktuar përbërjen dhe dozen e nevojshme që të ketë të drogës.

  Kur thur menopauzë, shumë gra fillojnë të shqetësohen se çfarë të bëni. Por përvoja - kjo është parë e asaj që duhet të braktiset. Dytë - cigare. E treta - kafe. Në përgjithësi, manifestimi i menopauzës varet mbi gjendjen e shëndetit të grave është. Menopauza - një reflektim i qëndrimit ndaj shëndetit të tyre gjatë gjithë jetës. Prandaj është e rëndësishme për të hequr qafe e zakone të këqija dhe, mundësisht, para se të përkeqësimit të shëndetit do të ndihet.
  Feminitet tuaj dhe bukuri varet nga ju!