Estrogjene me menopauzës

Gjithkush është i njohur gjerësisht se menopauza - procesi natyror i moshës lidhur me ndryshimet që lidhen me pjellori venitje. Megjithatë, simptomat shoqëruese nganjëherë jep grave jo vetëm shqetësim, por edhe ndikon në mënyrë të ndjeshme cilësinë e jetës dhe të performancës. Në procesin e ndryshimeve hormonale mund të ndodhin shkeljet e mëposhtme:

 • gjendja psiko-emocionale;

 • autonome dhe sistemin kardiovaskular;

 • sëmundje e sistemit urogjenital;

 • reduktuar dëshirën seksuale.


 • Kjo nuk është një listë të plotë të të gjitha çështjet e sigurisë që lidhen me uljen e estrogjenit të prodhuar në trupin e femrës gjatë menopauzës.


  Estrogjene me menopauzës  Për të reduktuar manifestimet simptomat karakteristike të menopauzës shpesh përdorin drogë estrohenvmisni. E ashtuquajtura terapi zëvendësimi të hormoneve është përdorur për parandalimin dhe korrigjimin e çrregullimeve të lidhura me rënie nivelet e estrogjenit gjatë menopauzës. Droga përdoret në terapi zëvendësimi të hormoneve në përbërje janë të ndarë në dy grupe:

 • Përmban vetëm estrogjenit. Shumica janë të emëruar pas operacionit (heqjen e mitrës).

 • Përmbajnë estrogjenit dhe progesterone. Progesterone është projektuar për të mbrojtur endometrium.


 • Duhet të theksohet se në menopauzë me medikamente estrogjenit duhet të jetë e përshkruar me kujdes, pasi kanë një numër të contraindications. Mos aplikoni drogë estrogenic gjatë menopauzës gratë me sëmundje të tilla:

 • kanceri i gjirit, kanceri endometrial, melanoma;

 • sëmundje të mëlçisë, traktit biliar, zemra dhe çrregullime të qarkullimit (sulm në zemër, goditje, trombozë, etj);

 • gjakderdhje me origjinë të panjohur.


 • Përgatitjet Gjithashtu nuk rekomandohet të estrogjenit në menopauzë në Endometrioza, fibroids mitrës, gratë me presionin e lartë të gjakut.

  Edhe në qoftë se Kundërindikimet të rëndësishme për përdorimin e drogës e estrogjenit gjatë menopauzës nuk është, HRT duhet të administrohet vetëm nën mbikëqyrje mjekësore, duke marrë parasysh karakteristikat individuale të organizmit dhe manifestimin e simptomave. Kur merr këto barna duhet ekzaminimin e rregullt legenit. Pacientët të cilët përdoren drogë pa progesterone krahas provimeve të zakonshme duhet të marrë një biopsi për kancerin apo ndryshime precancerous në endometrium.