Hormonet gjatë menopauzës

Në ciklin normal menstrual në vezore e saj të fazës së parë të prodhuar estrogjene për zhvillimin dhe lirimin e një veze nga vezoret gjatë të dytë - progesterone për të rregulluar trashësinë e endometrium.

Shkaqet e çrregullimeve hormonale në menopauzëPas 30 vjet në vezore prodhon më pak estrogjen, dhe në prag të menopauzës reduktuar nivelin e progesterone. Rënia e hormoneve seksuale mund të shkaktojë dështimin hormonal gjatë premenopausal dhe në menopauzë.
Hormonet modifikuar gjatë menopauzës mund të shkaktojë tumoret beninje të mitrës dhe vezoret, lezionet precancerous, cysts dhe kancerit ovarian, kështu që çdo shkelje duhet të trajtohet me kujdes, dhe hormonet seksuale femrat në menopauzë mund të jetë e përcaktuar për të trajtuar vetëm treguesit studiuar nivelet e hormoneve . Kur menopauza nuk është vetëm hormonet, por gratë dhe shëndetin, si dhe trajtimi duhet të marrë parasysh nivelin e hormoneve dhe gjendja e saj të përgjithshme.


Ndyshime të hormoneve në menopauzë - SimptomatPara së gjithash, kulmi shqetësuar marrëdhëniet mes hipofizë dhe hypothalamus e trurit, për shkak të asaj që duket përçarje e sistemit nervor autonom: djersitje natën, flashes nxehtë, dobësi, konfiskimet, palpitations.
Hot flashes shoqëruar me një rritje të presionit të gjakut, ndjenja e nxehtësisë dhe fluksit të gjakut në pjesën e sipërme të trupit, zhurma dhe tingëllim në veshët. Ndonjëherë këto simptoma janë të kombinuara me çrregullime të ndryshme psikologjike, sulme paniku apo zemërim, ndryshimet e papritur e humor, rritje nervozizëm, çrregullime të gjumit. Gratë mund të zhvillojnë depresion. Përveç kësaj, gjatë kësaj periudhe të rëndë të gjitha sëmundjet kronike, ka shkelje të kardiovaskular, sistemin endokrin dhe organet e brendshme, musculoskeletal (osteoporozën), e cila më pas shkojnë në sëmundjen e tyre.


Diagnoza e çrregullimeve hormonale

Niveli i hormoneve seksuale gjatë ul menopauzës dhe shkalla për gratë. Por hormonet femërore gjatë menopauzës zhduken menjëherë, por çekuilibër shkaktuar në trupin e kësaj rënie mund të dëmtojnë shëndetin dhe shëndetin e grave. Çfarë duhet të marrë hormoneve në menopauzë - tregojnë drejt mjeku zakonisht përcakton nivelet e hormoneve gjatë menopauzës, raporti LH / FSH: njësia më e vogël është raporti, menopauza më e vështirë bëhet. Cakto teste për këtyre hormoneve në menopauzë, pasi niveli i tyre në rritjen e gjakut, të përcaktojë nivelin e estrogjenit.


Trajtimi i çrregullimeve hormonale në menopauzë

Pasi mjeku do të shikojmë në hormonet rezultatet e testimit në menopauzë të rënda dhe shkelje të ndryshme nga ana e organeve gjenitale femërore, ai mund të caktojë terapinë e zëvendësimit të gjatë menopauzës. Përshkruara zakonisht hormoneve femërore estrogjenit dhe progesterone. Projektuar posaçërisht për menopausal kombinuar përgatitjet që përmbajnë një sasi të vogël të hormoneve seksuale (estrogjenit 30-35 mg dhe progestin për 50-150 mg). Doza të vogla të hormoneve mund të zvogëlojë rrezikun e efekteve anësore të terapisë hormoneve.

Në gratë që kanë dëshminë e mitrës është larguar, përshkruajnë droga përmban estrogjenit vetëm, me hormonet paprekur mitra duhet të kombinohen. Por për qëllim të terapisë hormon nuk duhet të jetë një contraindication:

  • trombozë, thrombophlebitis, thromboembolism venoz tani ose në histori;

  • kanceri jo vetëm gjymtimin gjenital të femrave, por edhe ndonjë tjetër;

  • diabet të rënda;

  • mosfunksionim të rënda të mëlçisë dhe veshkave;

  • gjakderdhje të etiologies të ndryshme;

  • shtatzënisë të jetë e mundur.


  • Mbani në mend se hormonet kanë një numër të efekteve anësore: ënjtje, trashje, dhimbje koke, çrregullime të mëlçisë dhe fshikëz fshikëz e tëmthit, rritur trombozë.
    Nëse ka Kundërindikimet për terapi të hormoneve ose të paraqiten komplikime gjatë përdorimit të saj, atëherë si një zëvendësim i mundshëm për hormonet seksuale femërore në menopauzë mund të përdorni bimor, i ngjashëm me efektin e saj mbi hormonet.