Hormonet gjatë menopauzës

Menopauza është e pashmangshme për çdo grua. Dikush të vënë para në këtë periudhë mjaft të qetë, të tjerët të bien në një depresion të gjatë. Një tjetër gjë që sindromi kritik mund të marrë krejt ndryshe. Disa gra dhe nuk vëreni simptomat, të tjerët mund të mbajë aktivitetin normal në kulm vetëm nga hormonet.

Trajtimi i hormoneve menopauzë


Ajo duhet menjëherë të jetë e qartë se menopauza - nuk është një sëmundje, kështu që nuk mund të shërohet. Në përgjithësi, termi "trajtimi" i referohet heqjen e simptomeve klimaterike sindromi, duke përfshirë:


 • trurit dhe muskujve dhimbje;

 • nervozizëm, tearfulness, ndryshimet humor;

 • dridhura;

 • hot flashes;

 • shije metalike në gojë;

 • pagjumësi.


 • Ne e dimë se arsyeja kryesore për fillimin e menopauzës dhe të gjitha simptomat e lidhura është për të zvogëluar nivelin e estrogjenit në trup, kështu që të gjitha barnat e ofruara nga mjekësia moderne, fokusuar në mungesën "feminitet hormon." Pilula hormonale gjatë menopauzës është e vetmja mënyrë efektive për të ruajtur shëndetin normale të femrave.
  Çfarë duhet të pini hormoneve gjatë menopauzës, zgjidh një mjek. Fakti që nivelet e estrogjenit për çdo grua individuale, që duhet të merren parasysh kur zgjedhin të drogës dhe dozen.

  Duhet të theksohet se hormonal, nëse patch apo pilula në menopauzë kanë një numër të contraindications dhe mund të çojë në disa komplikime. Imponuar hormonet marrin gjatë menopauzës mjeku duhet të marrë parasysh shëndetin e përgjithshëm, sëmundje të mundshme ekzistuese të sistemit riprodhues, veshkave dhe mëlçisë.

  Lista e hormoneve të njohura në menopauzë • Çudi - në dispozicion në paketat e 21 tabletë është marrë në bazë të kontraceptivëve;

 • Vero Danazol - Pranimi Kursi është të paktën 6 muaj, dhe doza e saktë përcaktohet nga një mjek;

 • Klymara - patch nga prodhuesi gjerman është ngritur mbi një të thatë, lëkurë të paprekur - zakonisht përgjatë shpinë ose mollaqe;

 • Yndyvyna të marrë një tabletë në ditë (duke lënë mënjanë dozat mund të shkaktojë gjakderdhje përparim);

 • Lyvyal - rezultatet e para pozitive mund të shihet pas muajit të pranimit, por efekti është më e larta në aplikimin për të paktën 3 muaj;

 • Angelique - hormonet femërore gjatë menopauzës, të cilat përveç veprimeve kryesore përmirëson kujtesën, vëmendjen, të parandalojë zhvillimin e gjakderdhjes tërheqjes;

 • Trysekvens - Përgatitja efektive e brezit të ri, i cili eliminon simptomat kryesore të menopauzës (kërkon përdorimin e vazhdueshëm);

 • Pauzogest - marrë një tabletë në ditë dozë të përcaktuar nga mjeku, i emëruar një vit pas menopauzës;

 • Klymodyen - emëruar një vit pas menopauzës.


 • Phytohormones gjatë menopauzës


  Aktualisht, menopauza janë përdorur gjithnjë e më shumë hormone bimore. Të ashtuquajturat phytoestrogens janë zëvendësues hormoni në gratë që mund të zvogëlojë efektet negative të sindromi menopausal. Shumë ekspertë thonë se mjetet juridike bimor homeopatik bazuar në phytoestrogens nuk të sjellin dëm për shëndetin dhe kanë praktikisht nuk ka contraindications.

  Pa marrë parasysh se çfarë lloj trajtimi që ju keni zgjedhur për veten tuaj para se të marrë e drogës duhet të konsultoheni me një ekspert shikuar ju. Mos harroni, medikamente hormonale mund të përshkruhen vetëm pas analizave të përshtatshme.