Si është klamidia

Për të kuptuar siç duhet thelbin e klamidia dhe mënyrat e transmetimit të saj menjëherë treguar: një bakter të quajtur Chlamydia ka shumë variacione, respektivisht, klamidia është menduar nga një listë e tërë e sëmundjeve që varen në formën e patogjen saj. Si trachomatis transmetohet Chlamydia, e cila është gjetur vetëm në njerëzit varet nga varietet e saj (tendosje, shkencëtarët sot llogari për Chlamydia trachomatis në rreth 18 fytyrat).

Si Klamidia transmetohet grupeve A, B, BA, C?


Qëndrimit këto parazitet - membrane mukozës të syrit. Kur infektimit një person zhvillon një sëmundje të quajtur trachoma. Mënyrat kryesore të transmetimit të këtij lloji të klamidia - një insekte dhe duart e pista. Sëmundja, në qoftë se nuk trajtohet, mund të çojë në verbëri të plotë personi i infektuar. Unë jam i kënaqur për faktin se trachoma të gjithë vendet e zhvilluara si të tilla duket se një gjë e rrallë. Megjithatë, standardet e ulëta të jetesës dhe mungesa e higjienës mund të kontribuojnë në këtë takim.


Sa është grup Klamidia L1L2L3?Ka një keqkuptim që Klamidia nuk transmetohet me anë të përditshme. Grupi trachomatis L1L2L3 mund të arrijë vetëm duke përdorur dikush tjetër peshqir, shtupë, të bardhë. Patjetër do të japë një përgjigje pozitive për pyetjen veneriane sëmundje, klamidia ose të transmetohet në seks oral, nëpërmjet puthjes përmes pështymës. Pjesa më e madhe rrit shanset e klamidia kontraktuese gjatë raportit seksual të pambrojtur. Dhe kjo nuk ka rëndësi se çfarë lloji të seksit që ju jeni duke bërë.

Pasi në trup, këto organizma janë të sistemit limfatik parazitare, duke shkaktuar sëmundje të quajtur lymfahranulema veneriane. Rreziku i kësaj sëmundjeje është në rritje nyjet limfatike, e ndjekur pleh nabyranyem. Në rastin e hapjes abscese në zgavrën e barkut është një plagë e rëndë e organeve të brendshme.

Si Klamidia është kaluar nëpër nën tendosje e D, E, F, G, H, I, Y, K?Më e zakonshme lloje trahomatysa. Si gratë dhe burrat kaluar këtë lloj të klamidia ndërsa not në pishina publike, sauna. A nuk e përjashton infeksionet goditur në sy, duke shkaktuar inflamacion, konjuktivit. Por shpesh rruga e infektimit është nëpërmjet kontaktit seksual. Shumë ndoshta keni një pyetje apo klamidia transmetohet me anë të një prezervativ. Ne nuk mund të themi me siguri absolute se një prezervativ do të ju mbrojnë kundër klamidia, por do të zvogëlojë gjasat e infektimit në mënyrë të sigurt.

Të gjithë të njëjtën tendosje të klamidia gjatë D, E, F, G, H, I, Y, K preferojnë sistem parazit urogjenital. Qëndrimi i tyre mund të shkaktojë një listë të sëmundjeve të mundshme, por infeksioni nuk ndalet me një limfatike aktual ose gjaku vazhdon kursin e saj nëpër trup. Metodat si klamidia transmetuara brenda trupit në gratë ndryshojnë nga burrat. Kjo është për shkak të veçantitë e anatomisë. Infeksioni Hlamydyynoe është më e shpejtë për shkak të gjetjes së infektuar spermës direkt në mitër ose tubat fallopiane, e cila nga ana kenë qasje në zgavrën e barkut. Çdo kirurgji përhapja e klamidia.


Si klamidia transmetohen sapolindur?Më parë, u mendua se e vetmja mënyrë e transmetimit klamidia nga nëna te fëmija është në procesin e dorëzimit. Sot provuar mundësinë e infeksionit intrauterine. Ku ka pasur infeksion, ka një rol të rëndësishëm në gjendjen e fëmijës. Fëmijët me klamidia janë të prirur për shumë sëmundje.