Klamidia kronike

Infeksionet tjera bakteriale mund të transmetohet nëpërmjet kontaktit seksual dhe një nga infeksionet më të zakonshme urogjenitale - klamidia. Nëse klamidia sëmundja zgjat më shumë se disa muaj, një grua një formë kronike të klamidia që ndodh për shkak të trajtimit jo të mirë të formave akute.

Klamidia kronike - Simptomet Në GraveBrenda shpesh simptomat asimptomatike ose të butë mund të manifestuar inflamacion të traktit gjenital - dhimbje barku ose urinim, djegie dhe kruarje në traktin gjenital, parehati gjatë raportit seksual. Por edhe me simptoma të vogla të klamidia kronike tek gratë mund të shkaktojë adhesions në legen, salpinhitov kronike që mund të prishin pėrshkueshmėrisė e tubave fallopiane dhe të çojë në shterpësi në femra.

Trajtimi i klamidia kronike në gratë


Nëse procesi është i gjatë, dhe kaloi sëmundje të formës kronike të zhvillimit të mbështjelljes në legen, mjeku do të jetë e vështirë për t'iu përgjigjur, mund te kuroje klamidia kronike dhe të kthehet qenët i qartë tubave.
Por trajtohet klamidia kronike dhe infertilitetit trajtohen në gratë - pyetje të ndryshme. Nëse infeksioni mund të trajtohen kursin zgjedhur duhet të terapisë me antibiotikë, proceset commissural mbeten në legen dhe tuba të qenët i qartë është restauruar. Thjesht përgjigje si për të kuruar klamidia kronike se pasojat e saj: ajo e përdorur antibiotikët (tetracycline, rovamitsin, Vylprafen, Clindamycin, Doxycycline) Antibiotikët makrolid (erythromycin, azithromycin, roksitromitsin, clarithromycin), grupi Fluoroquinolone, trajtimi me antibiotikë për 10 ditë.

Përveç kësaj zgjatur sulfenylamydы përdorimit. Dhe për resorption e mbështjelljes përshkruara fizioterapi, immunomodulators dhe multivitamin, dhe nëse është e nevojshme - restaurimin e shpejtë të qenët i qartë i tubave (plastike) ose trajtimin IVF për shterpësinë.