Klamidia në gratë - shkaqet

Klamidia - sëmundje e fshehtë e natyrës infektuese. Tij bakteret shkaktojnë Klamidia - rrumbullakosura bakteret të vogla që infektojnë mukozës kryesisht organet urinare. Cikli i jetës së klamidia në unike, jo si ciklet e baktereve të tjera. Prandaj, shkencëtarët kanë identifikuar ato si një grup i veçantë, të ndërmjetme mes viruseve dhe baktereve.
Variacione të ndryshme të klamidia ndikojë në organe dhe sisteme të ndryshme kanë simptomat dhe mënyrat e transmetimit të tyre. Por, kur është fjala për klamidia urogjenital grave, shkaqet e saj rrënjë janë të qartë, sepse ky infeksion dhe i referohet për sëmundjet seksualisht të transmetueshme.

Diagnoza e sëmundjes
Shumë shpesh kjo sëmundje veneriane është plotësisht asimptomatike. Por edhe në qoftë se ka disa probleme në nivelin gjenital e intuitës - kjo është shkak për një grua të dyshuar klamidia. Dhe kur ka shenja të qarta të tilla si dhimbje barku, shkarkimin e pazakontë vaginale, edhe ethe, ju menjëherë duhet të kryejë një studim.
Disa dekada më parë, klamidia dhe shkaqet e saj në gratë janë kuptuar sa duhet, por tani me përdorimin e metodave të reja të diagnostikimit, ky problem është zgjidhur. Një grua duhet të kërkojnë kujdes antenatal dhe të bëjë microflora diskreditimi. Por shpesh zbulojnë praninë e klamidia në trup me anë të gjakut. Arsyeja për këtë mbizotërim mbi metode tjetër diagnostike është përmbajtja e tij informacione të lartë.

Shkaqet Chlamydia


Shkaku më i zakonshëm i klamidia në gratë është seksi i pambrojtur. Edhe pse jo të gjitha gratë që kanë pasur kontakt seksual me partnerët e infektuar, i sëmurë. Studiuesit zbuluan se vetëm 50% e seksit ishin shkaku i klamidia.
Ndonjëherë shkaku i klamidia në gratë që gjenden në fëmijërinë e hershme. Bartës i sëmundjes mund të kalojë nga një nënë e infektuar tek fëmija. Për vite të tëra, vajza nuk është as në dijeni të sëmundjes së tij. Chlamydia janë gjetur rastësisht si rezultat i shqyrtimit të detyrueshëm të grave shtatzëna.

Në kundërshtim me "pafajësisë" deklaratë të grave të infektuar me klamidia se ata nëpërmjet kontaktit me kafshë ose me familjen, mjekët në mënyrë të qartë këmbëngulin se kjo është e pamundur. Kafshët nuk janë bartës të tryhomatys klamidia dhe për këtë arsye nuk mund të shkaktojë infeksione gjenitale tek gratë. Jashtë trupit të njeriut, këto patogjene në mjedisin nuk janë në gjendje të mbijetojnë. Kjo metodë eliminon ekspozimin e konsumatorëve.
Pasojat e infektimit klamidia
Arsyeja shumë sëmundje gjinekologjike mund të jetë Klamidia nevylikuvanyy. Ajo është konsideruar infeksion edhe më e rrezikshme gonokoksik. Çdo vit miliona grave dhe burrave të infektuar. Rreth 40% e infeksioneve janë të komplikuara nga funksionet gjenitale shkelje mbaron varfëri. Ndonjëherë sëmundja shoqërohet me infeksione të tjera seksualisht të transmetueshme, duke çuar në dobësimin e mëtejshëm të trupit.

Parandalimi më i mirë i klamidia në gra është një qëndrim i përgjegjshëm ndaj shëndetit të tyre, veçanërisht mungesa e përzier.