Klamidia - Simptomat

Chlamydia, në kundërshtim me mendimin e përhapur, nuk është vetëm sëmundje veneriane, dhe lexuar këtë artikull, ju do të mësoni pse. Prevalenca e këtij infeksioni në mesin e njerëzve të pjekur dhe grave është 10.5%, e cila është një shumë. Çfarë ju duhet të dini në lidhje me simptomat e klamidia të jetë në gjendje për të diagnostikuar dhe kuruar atë?

Simptomat e para të klamidia dhe karakteristikat e tij diagnostikuese


Ndryshe gonorresë ose, për shembull, mykoplazmat, e njohin këtë sëmundje nuk është e lehtë. Fakti që për periudhën e inkubacionit (siç është rreth 2 javë) zhvillon simptomat e klamidia janë zakonisht shumë i butë.

Pra, klamidia mund të ndodhë pa asnjë simptomë, si dhe të japë 1-3 javët e para pas infeksionit dobësia e përgjithshme, temperaturë të ulët (ndonëse rrallë) më shumë - dhimbje barku, urinim, etj .. Një tjetër simptomë - një përzgjedhje , duke folur për të cilat do të diskutohet më poshtë.
Saktë të diagnostikuar klamidia në egra të vaginës (Men - nga uretrës) nuk është e mundur, janë përgjigje negative shpesh si pozitiv dhe të rreme. Arsyeja për këtë është se, së pari, patogjen Klamidia parazit infeksion brenda qelizave, dhe së dyti, besueshmëria e rezultatit të varet nga faza e sëmundjes. Prandaj, si një metodë e hetimit është e dëshirueshme për të zgjedhur scraping dhe analizë PCR të gjakut, dhe edhe më të mirë - për të analizuar të dyja këto së bashku.

Shenjat dhe simptomat e klamidia në burra dhe gra


Simptomet e infektimit me klamidia, kaq të çuditshme të mjaftueshme, seksit të fortë më të qartë. Pra, duke pasur parasysh se në meshkujt të shëndetshme me sekret uretral nuk duhet të jetë, në këtë sëmundje janë vërejtur. Substancë Shkarkimi është zakonisht karakter ngrirë. Ndonjëherë kjo është e shoqëruar nga urethritis (inflamacion i uretrës), por në qoftë se një person ka një imunitet të fortë, madje edhe simptomat e tillë ajo nuk mund të vërehet.
I pyetur se çfarë janë simptomat e klamidia janë në mesin e grave edhe më e vështirë për t'iu përgjigjur. Ajo mund të jetë itchy dhe të djegur, dobësitë dhimbje në organet e brendshme gjenitale dhe zgjeruar ato para menstruacioneve. Për sa i përket emisioneve, ata shpesh mukoza apo Muco-purulent edhe të ketë një erë të keqe dhe një nuancë të verdhë. Dhe ndërsa nuk ka simptoma të veçanta karakteristike e infeksionit është i pranishëm, nuk është, në fund të fundit, dhimbje, dhe shkarkimin e pazakontë mund të tregojë ndonjë infeksion tjetër ose inflamacion, të tilla si endocervicitis, cystitis ose vaginosis bakteriale. Kjo është arsyeja pse klamidia dhe i takon të ashtuquajturave infeksioneve fshehur.

Shenjat e mësipërme të klamidia urogjenital zakonisht shfaqen 3-4 javë pas infeksionit dhe pastaj një herë themeluar në mënyrë të vendosur infeksion në qelizat mund të zhduket krejt. Por kjo nuk do të thotë se sëmundja zvogëluar - Në të kundërtën, zhdukjen e pavullnetshme e simptomave në mungesë të trajtimit sugjeron promovimin e infeksionit të organeve të tjera të brendshme - zorrët, nyjeve dhe sistemit limfatik.
Duhet të theksohet se çdo problem me sistemet urogjenitale të kërkojë këshillën e mjekut. Për shkak të klamidia dyshuar duhet të shihni një mjek, sipas gjinekolog ose urolog.

Gjithashtu vini re se klamidia mund të ndodhë jo vetëm në rajon urogjenital. Rastet chlamydial konjuktivit (sëmundje e syrit e shkaktuar nga ky infeksion), faringjit, sinusit, otitis etj sapolindur infektuar gjatë kalimit nëpër traktin gjenital një nënë e infektuar së, klamidia fshehtë mund të shkaktojnë pneumoni edhe! Kjo është arsyeja pse ajo është e rëndësishme për të filluar trajtimin në praninë e simptomave të klamidia në gratë shtatzëna.