Chlamydiosis urogjenital

Infeksion Klamidia është seksi, e cila është lloj i patogjen mikroorganizëm Chlamydia trachomatis. Klamidia urogjenital jetën brenda qelizave, si një virus, por struktura e tyre është më e ngjashme me bakteret. Për këtë arsye, si dhe për shkak të aftësisë së saj për parazitoj brenda qelizave, klamidia është e vështirë për të krejtësisht të kuruar.
Klamidia urogjenital ose gjenitale ndodh në 6-8% të popullsisë botërore. Dhe më shumë se 50% e rasteve kjo ndodh në të njëjtën kohë me infeksione të tjera seksuale (ureaplasmosis, Gardnerella, trichomoniasis). Prevalenca e sëmundjes duhur stertostyu simptomat e saj, kompleksitetit diagnoza, zhvillimi i tensionet e baktereve rezistente ndaj antibiotikëve. Klamidia urogjenital shpesh çon në nehonokokkovыm uretritin varfëri, pneumonia, inflamacion të organeve pelvike.

Ekziston edhe një lloj i extragenital si klamidia klamidia, të cilat përfshijnë Reiter sëmundje e ndjekur nga një triadë e simptomeve: konjuktivit, artrit, urethritis.

Arsyet chlamydiosis urogjenital


Kulmin Incidenca e infeksionit chlamydial llogariten për moshën 17-35 vjet. Transmisionit ndodh kur kontaktin gjenital-gjenitale, orale-gjenitale dhe anal-gjenitale.
Infeksioni mund të ndodhë edhe gjatë lindjes së fëmijës, kur Klamidia është transmetuar nga nëna tek fëmija e porsalindur. Në këtë rast ne flasim për sapolindur klamidia.

Simptomet e chlamydiosis urogjenital


Në simptomat akute fazë duket shkarkimi i tejdukshëm nga uretrës. Ata gjithashtu mund të ndodhë: kruarje, siklet gjatë urinimit, sfungjer urethral ngjitje.
Ndonjëherë ka shenja të dehjes, dobësi, ethe të lehta.
Por si rregull, infeksion chlamydial ndodh pa asnjë simptomë. Pasi që kanë simptome mund të zhduket në mënyrë spontane ose të shfaqen herë pas here në formë të butë. Që nga klamidia bëhet kronik, që ndikojnë në organet e ndryshme dhe sistemet e trupit.

Trajtimi i chlamydiosis urogjenital


Kur trajtuar këtë lloj të infektimit është antibiotikët e përdorur gjerësisht, duke përfshirë macrolides, fluoroquinolones, tetracyclines. Zgjedhja e antibiotikut përcaktohet nga ashpërsia e infeksionit.
Përveç antibiotikëve në trajtimin e chlamydiosis urogjenital përdorur imunomodulatoreve, antifungals, dhe me të shkarkimit të fortë nga uretrës - antimicrobials për aplikim lokal.
Trajtimi duhet domosdoshmërisht të kalojnë nëpër të gjitha partnerëve seksual të pacientit.

Pas kalimit rrjedhën e trajtimit të rekomanduar rishqyrtimin për të konfirmuar sëmundje kurë.