Simptomet e klamidia në gratë

Shëndeti i Grave - një substancë e brishtë. Çdo mungesë ekuilibri, çdo stresi mund të thyejnë atë dhe të shkaktojnë sëmundje apo edhe sëmundje. Gjatë grua e tyre riprodhues moshës në rrezik e shumë sëmundjeve gjinekologjike, shumica e të cilave janë konsideruar infeksioneve të rrezikshme të transmetueshme seksualisht.
Një nga këto sëmundje - klamidia. Kjo sëmundje infektive shkaktohet nga bakteret e vogla - klamidia, një qelizave parazitare. Klamidia është transmetuar gjatë marrëdhënieve seksuale të pambrojtur, të paktën - mospërputhjes me rregullat e higjienës (duke përdorur peshqir, krevat dhe të brendshme të njerëzve të tjerë, etj). Një porsalindur mund të infektohen me klamidia kur kalon nëpër kanalin e lindjes së një nënë e infektuar.

Klamidia - një sëmundje shumë të fshehtë. Kjo mund të ndikojë jo vetëm në sistemin urinar të burrave dhe grave, por edhe nervor, kardiovaskulare, musculoskeletal, të frymëmarrjes dhe vizionin. Klamidia mund të çojë në rritjen e tumoreve në mitër të shtatzënisë ektopike dhe kështu me radhë. D. Prandaj, është e rëndësishme për të filluar trajtimin, sëmundja nuk është zhvilluar me klamidia në kronike akute.

Shenjat kryesore dhe simptomat e klamidia në gratë


Nëse është e nevojshme që të jetë në gjendje për të identifikuar sëmundjen, le të na e di se si ajo kthehet klamidia në femra. Shenja klasike të klamidia janë.


 • Simptomë e parë dhe kryesore e infeksionit me klamidia - një shkarkesë mukozës ose purulent vaginal, kanë një ngjyrë të verdhë.

 • Erë të fortë në klamidia - një dukuri e zakonshme. Por edhe në mungesë të sekrecioneve erë domosdoshmëri pamja njoftuar ju.

 • Një simptomë tipike e klamidia kronike në gratë është dhimbje periodike të barkut ose vulvë, ndjesi djegie gjatë urinimit, gjakderdhje në mes të ciklit menstrual. • Diagnoza e klamidia


  Nëse vëreni këto shenja në vetvete, kjo është arsyeja për vizitë në gjinekologu. Arsyet e mundshme për këtë - infeksionet seksuale dhe sëmundjet gjinekologjike - shumë, dhe të përcaktojë qartë se çfarë e shkaktoi saktësisht simptomat, një mjek mund të në rrjedhën e provimit dhe laboratorike studimet e shpifjeve vaginale. Analiza më e informative sot është PCR (reaksion zinxhir polimeraza); metoda të tjera (të tilla si mini-test për shtupë klamidia apo fushë) mund të ndryshojnë pasaktësi që kërcënon diagnoza e gabuar dhe trajtimin prandaj gabuar.

  Klamidia mund të fshihet. Prandaj, parandalimi i sëmundjeve, sëmundjet seksualisht të transmetueshme, gratë duhet t'i nënshtrohen provimit të rregullt me ​​një gjinekolog. Gjithashtu testuar mundësisht pas seksit të pambrojtur me partnerë të rinj.

  Faza Chlamydia


  Zhvillimi i klamidia, si dhe çdo sëmundje tjetër, është gradual. Ajo mund të ndahet në disa faza.

 • Faza e parë - direkt infeksionit Klamidia organizëm. Kjo ndodh kur këto baktere merr në qelizat mucous membranë epiteliale).

 • Faza e dytë - Infeksioni: Chlamydia depërtojnë qelizat epiteliale, që ndikojnë mbi ta. Ajo merr 2-3 ditë pas infeksionit.

 • Faza e tretë - përhapja e infeksionit në trup. Nuk janë shenja të dukshme të sëmundjes (të karakterizuara nga izolimi, të këqija). Sa është ora sa klamidia varet nga faktorë të ndryshëm, por zakonisht kjo ndodh brenda 2-4 javë pas depërtimit të klamidia në femra.

 • Faza e katërt e klamidia karakterizuar nga ndryshimet në organet dhe sistemet e organeve të shkaktuara nga bakteret, parazitët.


 • Trajtimi i klamidia duhet të marrin të dy partnerët, edhe në qoftë se klamidia zbuluar vetëm në një prej tyre.