Si është operacioni për të hequr cysts ovarian

Kudo në botë, gratë përballen me këtë diagnozë si kist ovarian. Kist është përkthyer nga greke si një qese ose shishkë. Brenda shpesh disa lëng të qartë. Kist - një rritje mjaft të zakonshme sot në vezoret, e cila është e mirë. Më të ekspozuar ndaj problemeve të tilla grave të moshës riprodhuese. Lloji më i zakonshëm është kist ovarian i lëngshëm. Ka edhe lloje të tjera të tilla si funksionale (folikulare, luteum Luteal corpus) paraovaryalnaya, endometrioid. Kist shfaqeshin në vezore mund të rrisë volumin e saj, japin dhimbje dhe të çojë në thyerje të vezores. Në këtë rast, ju duhet të hiqni cist. Që çdo kist është një tumor, gratë fillojnë të panik, nuk e kuptojnë situatën, duke besuar se kjo mund të jetë kanceri. Megjithatë, për të përcaktuar dallimet nuk duhet edhe një mjek të përshkruajnë një analizë të detajuar të gjakut, duke përfshirë shënuesve tumor, në vend të ekzaminimit me ultratinguj dhe mendimit. Praktika gjinekologjike tregon shumë raste kur kjo sëmundje drejtuar plotësisht ose pothuajse pa simptoma. Megjithatë, shumica e atyre që kanë një cist, por madhësia e vogël, ata thonë se rreth mesit të ciklit menstrual ato nuk ndodhin dhimbje të fortë të përhershme të barkut dhe më pak - në ijë. Ndonjëherë është e vështirë për të zbuluar praninë e cysts dhe të tregojë atë vetëm kur Ultrasonografia ose ekzaminim më të plotë gjinekologjik.

Shkaqet e cysts mund të jenë të ndryshme. Këto arsye mund të jetë për shkak të çrregullimeve hormonale të tilla si fillimin e hershme të menstruacioneve, prania e trashje, ciklit menstrual të parregullt dhe madje edhe marrëdhëniet seksuale. Kur kist rritet në një madhësi të madhe, gratë mund të ndihen shurdhim, ënjtje ose dhembje në bark, urinim të shpeshtë. Gjithashtu ethe mund të fillojë, ka kohë të gjatë, gjakderdhje të rënda gjatë menstruacioneve. Nëse këto simptoma janë të pranishëm, dhe trajtimi nuk ka, atëherë ka komplikime të tilla si purulence apo këputje e kist, cysts shtrembërim këmbët, duke çuar në peritonit dhe zhvillimin e nekrozë, infertilitetit dhe zhvillimin e mundshëm të kancerit. Rastësisht, këmbë shtrembëruar cist nga çdo aktivitet të rënda fizike, në mënyrë që gratë me këtë aktivitet fizik i tepruar diagnoza është kundërindikuar. Trajtimi vetë për cysts ovarian pamundur. Vetëm gjinekolog vendos në rrugën për të trajtuar këtë sëmundje. Kjo mund të jetë një trajtim konservativ ose laporoskopyya cysts ovarian. Trajtimi varet nga faktorë të tillë si mosha e pacientit, shkalla e "neglizhencës" të diagnozës, rreziku i tumoreve malinje, cysts, dhe dëshira e pacientit për të ruajtur funksionin riprodhues. Pothuajse gjithmonë gjatë këtij operacioni duke përdorur anestezi të përgjithshme. Megjithatë, duke përdorur anestezi lokale. Gjithashtu futja e mundshme e ilaçeve dhimbje përmes një kateteri në shpinë. Ky lloj i anestezionit është deri tani më të butë. Në pjesën e poshtme të barkut është tre prerje të vogla përmes të cilave kirurg prezanton mjetet dhe kamera mikro. Pastaj, pas hulumtimeve të brendshme heq lëngu nga kist dhe prerja e saj, që kirurgji laparaskopike ovarian. Kist hequr shpejtë të mjaftueshme në vetvete largimin procedura është e thjeshtë dhe, më shpesh, gruaja ditën tjetër ose çdo ditë të tjera tashmë mund të largohet nga klinika. Ajo duhet të kryejë disa rekomandime për periudhën postoperative kaluar pa komplikime. Për të vënë këtë kufizim të aktivitetit fizik, mospërdorimit nga seksi për rreth një muaj. Për disa kohë duhet për të ndaluar sauna, pishinë, plazh dhe dush është e rekomanduar për të dush. Është gjithashtu e rëndësishme për të trajtuar prerje zgjidhje të veçanta dezinfektimin, sidomos pas dush. Në qoftë se ju ndiqni të gjitha rekomandimet, ai do të lehtësojë në masë të madhe rehabilitimin dhe për të eleminuar shfaqjen e komplikimeve. Në përfundim, duhet theksuar se në qoftë se një grua e rregullt do të vizitojnë gjinekologun dhe monitoruar gjendjen e tyre shëndetësore, operacioni mund të shmanget duke gjetur cist në fillim.