Rehabilitimi pas hysterectomy

Hysterectomy (Në mjekësi ashtuquajtura heqja e mitrës), - një kirurgji gjinekologjike që kryhet në rastet kur trajtimi i tjetrit është i paefektshëm. Ky operacion mjeku mund të përshkruajnë tumoreve malinje, patologji e mitrës, mosveprim e saj ose humbje dhe raste të tjera.

Mitra është larguar nga metodat e mëposhtme:


 • Metoda vaginale - heqja ndodh qasje kur vaginale;

 • Qasje barkut - mitra është larguar duke i prerë të barkut të poshtëm;

 • Kirurgji laparaskopike është kryer duke përdorur pajisje të posaçme kur bark me prerje të vogla të çojë tuba, mjetet dhe kamera. • Cila mënyrë për të kryer operacionin, mjeku vendos.

  Si të shërohen nga një hysterectomy?  Për gratë e moshës riprodhuese dhe sidomos, kjo procedurë është një stres i madh. Në të vërtetë, pasi gruaja kurrë nuk do të jetë në gjendje të krijoj dhe të mbajnë fëmijë, ajo zhduket menstruacionet, menopauza ndodh në vend është e plakjes.

  Pyetjet më të shpeshta që shqetësuar grua - se si të shërohet nga një hysterectomy. Kohëzgjatja e periudhës rehabilitimit varet nga metoda që kishte kirurgji. Term qëndrimi në klinikë mjeku femër përcakton. Pas operacionit, pacienti është bërë obligim që të marrë mjekësi dhimbje. Disa gra kërkojnë terapi të hormoneve.

  Tashmë në e dytë - dita e tretë pas operacionit gruaja duhet të bëjë gjimnastikë: së pari ju mund të vë në shtrat (shtrirje dhe relaksoheni muskujt e vaginës), pastaj në këmbë për tendosje muskujt e barkut për të krijuar një bark të ngurta kornizë. Në javët e para të fashë postoperative duhet të vishen.
  Kjo ndodh që pacienti si rehabilitim pas hysterectomy nevojë për ndihmë psikologë, psikoterapi. Disa gra kërkojnë terapi të hormoneve. Femrat shpesh ndjejnë lodhje, siklet. Pra, për rimëkëmbjen e saj pas një hysterectomy nevojë për mbështetje dhe të afërmit. Shteti psikologjike luan një rol të rëndësishëm në shërim pas kirurgji. Nëse pacienti është në depresion, duke përjetuar në lidhje me inferioritetin e tyre të dyshuar, dyshim atraktiviteti i tyre femra, kjo mund të pengojë rehabilitimin jo vetëm moralisht, por edhe fizikisht.

  Kjo është masa të rëndësishme tonik për të rritur vitalitetin dhe për të forcuar sistemin imunitar. Këtu ju keni nevojë për fizioterapi, dietë të ekuilibruar, masazh terapeutik, ushtrime të veçanta terapeutike ndaluar peshë të rëndë, pishinë, sauna. Edhe për operacionet e rimëkëmbjes pas hysterectomy, mjekët rekomandojnë një trajtim spa.