Seksi pas hysterectomy

Shumë gra që kanë pësuar hysterectomy apo nëpërmjet të cilit ajo i takon të mendojnë shumë për atë që do të jetë në jetën e tyre seksuale pas hysterectomy nëse partneri i tyre dhe që të përjetojnë të njëjtën ndjenjë.

Kur është e mundur seksi pas hysterectomy?


Pas operacionit, mjekët rekomandojnë të paktën gjashtë javë për të abstenojnë nga aktiviteti seksual, si dhe të ketë sutures vonuar pas operacionit.

Ndjenja në seks pas hysterectomy


Jeta seksuale në gratë me një mitër hequr nuk ndryshon nga ajo në të shëndetshme janë femra.

Sigurisht, në muajt e parë pas hysterectomy grua mund të përjetojnë dhimbje gjatë raportit seksual, por në fund ata të shkojnë në atje.
Për shkak se zona erotik grave janë të vendosura në muret e organeve gjenitale vaginë dhe të jashtme, seksi pas një hysterectomy vazhdon të japë të njëjtën kënaqësi.
Nëse një grua është larguar së bashku me mitër të vaginës gjatë seksit se ajo mund të ketë dhimbje. Nëse një grua është larguar së bashku me shtojca mitrës, kjo mund të pushojë që të ketë një orgazmë.

Por problemi kryesor në këtë situatë mund të përfaqësojnë më një aspekt psikologjik. Një grua e cila ka kaluar nëpër një hysterectomy, është e vështirë për t'u çlodhur dhe, prandaj, për të shijuar seksin. Në këtë aspekt, ajo mund të ulet dëshirën seksuale. Problemet me epsh mund të ndodhë për shkak të sfondit hormonal, nëse ajo nuk pranon mjeku rekomanduar hormonet e saj.
Por shumica e grave (rreth 75%) mbetet në fuqi dëshirës seksuale në të njëjtin nivel, dhe disa madje mendojnë se forcimi, e cila shpesh është shkaktuar nga heqja e simptomave të pakëndshme gjinekologjike dhe parehati pas operacionit.