Operacioni për të hequr në mitër

Që heqjen e mitrës - një operacion të ndërlikuar, e cila ka pasoja të rënda, jo vetëm të dëmtojë trupin fizikisht dhe psikologjikisht, kirurgji të tilla të bëjnë shenja të caktuara.

Kirurgji planifikuar për të hequr në mitër - dëshmi


Këto përfshijnë:

 • Tumoret malinje e mitrës, mitrës dhe shtojca e saj;

 • rënie mitrës apo të konsiderueshme ulur;

 • Njësi të shumta të mëdha në mitër, rritje të shpejtë, e komplikuar nga gjakderdhje, sidomos gjatë premenopausal;

 • nekroza nyjet fibromatous;

 • vesh Endometrioza, gjakderdhje e komplikuar;

 • ndryshojë në seks;

 • fortë gjakderdhje abnormale mitrës. • Largimi i mitrës: lloje të operacioneve


  Në mesin e organeve që janë larguar gjatë operacionit, ajo është e ndarë në:

 • totale (heqjen e mitrës me qafën e mitrës);

 • nëntotali (hiqni vetëm trupin e mitrës);

 • hysterosalpynhoovaryэktomyyu (heqjen e mitrës dhe shtojca e saj);

 • radikale (heqjen e mitrës, shtojca përreth indeve nga nyjet limfatike, qafën e mitrës dhe pjesë të vaginës, që përdoren shpesh në tumoret malinje).


 • Sipas llojit të operacioneve të mirëmbajtjes:

 • Kirurgji të hapur të barkut . Heqja e mitrës bëhet përmes murit të përparmë të zgavrën e barkut.

 • Kirurgji vaginale . Heqja prodhojnë qasje përmes vaginës.

 • Kirurgji laparaskopike për të hequr në mitër . Çdo qasje nëpërmjet laparoscope përmes një prerje të vogël këtu përfshijnë hysterэktoryyu robotik.


 • Të fundit dy lloje të ndërhyrjeve më fal, të zvogëlojë rrezikun e komplikimeve dhe periudhës së rimëkëmbjes pas operacionit. Dhe kohëzgjatja e operacionit për të hequr mitra nuk varet nga metoda e tipit zgjedhur të ndërhyrjes, si aftësinë e kirurgut, por kjo ndikohet zbuluar gjatë një operacioni të zgjeruar tregimi ndërhyrjen ose ka komplikime.

  Largimi i mitrës - Përgatitja për kirurgji


  Saktësia e periudhës së para operacionit shpesh është e lidhur direkt me suksesin e operacionit. Në qoftë se operacioni është kryer në fibroids shumta, periudha përgatitore mund të jetë disa muaj dhe përfshin marrjen e hormoneve për të zvogëluar madhësinë e faqes.
  Nëse mitra është hequr për indikacione të tjera, se disa ditë para operacionit është përshkruar antibiotikë për të parandaluar infeksionin, të cilat vazhdojnë në periudhën postoperative.

  Një ditë para operacionit përshkruar tryezë №1 (pure ushqim të lëngët) klizmë spastrimit dhe qetësim, e cila është përsëritur para operacionit. Në ditën e operacionit kateteri fshikëzës është futur cila qëndron atje për një tjetër 24 orë. Kur operacioni është më shpesh përdoret anestezi endotracheal, anestezi epidural ose kurrizore.

  Largimi i mitrës: jeta pas operacionit


  Shërim pas kirurgji hysterectomy të gjatë. Më të varet mbi të cilat operacioni është kryer, vetëm heqja e mitrës ose mitër dhe shtojca, dhe mosha e grave.

  Efektet pas operacionit për heqjen e mitrës dhe vezoreve - është kryesisht kulm që vjen së bashku me të gjitha simptomat që shoqërojnë në ditët në vijim operacionit.
  Nëse vezoret janë hequr në preklimakterichnyy ose menopauzës, ajo është zakonisht nuk përshkruhen terapi zëvendësimi të hormoneve, por në qoftë se heqja e mitrës dhe shtojca e kryera në një moshë të re, një grua do të ketë një kohë të gjatë për të bërë hormonet.
  Kur ju hiqni në mitër pa vezoret, ata vazhdojnë të funksionojnë, dhe për këtë arsye nuk ka prova bindëse se ata nuk janë hequr jo vetëm të rinj, por edhe në moshën e rritur. Megjithatë, gjatë menopauzës të hershme, ata janë larguar shpesh, duke argumentuar se bashku me vezore hequr dhe mundësinë e tyre procesit të kancerit, dhe gjithashtu vijnë nga qafën e mitrës.

  Efekte të tjera të hysterectomy janë drejtpërdrejt të varur nga komplikimet që hasen gjatë operacionit dhe e sëmundjes, për të cilin fshihet një mitër (lëndime të organeve të afërta, gjakderdhje, komplikime infektive pas një operacioni, kancer metastatic dhe përsëritjen e tij, trombozë).