Periudha postoperative pas hysterectomy

Hysterectomy, ose heqja e mitrës - një pushtim serioze e sistemit riprodhues femëror, pas së cilës trupi është ballafaquar me nevojën e një rimëkëmbje të gjatë dhe të vështirë. Ky lloj i ndërhyrjes ka shpërndarjen e dytë më të lartë të frekuencave të operacioneve "femra".
Uterus mund të largohet ne pranine e saj tumor malinj me endometrioza, tumoret beninje ne humbjen e tyre.
Operacioni i ndihmon gratë të hequr qafe dhimbje, zhvendosja e brendshme, arritje gjakderdhje.
Mitra mund të hiqni barkut, metodë vaginale dhe duke përdorur laparoscopy.

Shërimi nga hysterectomy


Kohëzgjatja e periudhës së rimëkëmbjes menjëherë pas operacionit për të hequr në mitër - 1-2 javë. E ashtuquajtura periudha e hershme postoperative.
Në këtë kohë, objektivat kryesore janë:

 • siguruar pacientit në ditët e para pas operacionit një nivel adekuat të dhimbjes anestezi-të rënda, pas një operacioni të ngadalësuar procesin e shërimit;

 • siguruar dietë pacientit e duhur me përmbajtje të lartë të hekurit;

 • rregullimi i zorrët;

 • siguruar aktivitet të rregullt dhe të mjaftueshme fizike: në ditët e para pas pacienti hysterectomy duhet të ecin, rritje ndryshe rrezikun e clots gjakut në venat e gjymtyrëve të ulëta dhe mushkëritë.


 • Në painkillers menjëherë pas operacionit gruaja mund të emërohen si antibiotikët e nevojshme dhe mjetet jetëdhënës.
  Zgjidhja Daily dezinfektues të veçantë përpunuara seams postoperative.
  Përveç kësaj, në periudhën e hershme rigjeneruese mend rrezikun e komplikimeve post-operative të tilla si gjakderdhje të brendshme ose të jashtme. Prandaj, çdo ndryshim në gjendjen e tij, shkarkimi nga vagina duhet të informojë vëzhgues saj mjeku.

  Periudha e rehabilitimit pas hysterectomy


  Periudha Rehabilitimi pas hysterectomy merr shumë më të gjatë dhe zgjat deri gruaja hequr nga mitër është restauruar në mënyrë të plotë.
  Periudha e vonë postoperative fillon 1-2 javë pas operacionit.
  Konsiderohet rehabilitimi më e vështirë pas operacionit barkut. Kllapa me mbresë zakonisht hiqet një javë pas daljes nga spitali.
  Mitra mund të fshini dhe mënyra vaginale, por vetëm nëse madhësia e vogël dhe mungesa e kancerit. Ky lloj operacioni mund të shkaktojë komplikime të ndryshme.

  Mënyra më e besueshme - largimi laparoskopik ka efekte minimale dhe komplikime.
  Pas heqjes së organit më të rëndësishme femra duhet në mënyrë strikte të respektojë rekomandimet tuaja mjeku për të ndihmuar gratë të qetë nga probleme kur hyjnë në një jetë "të re".
  Heqja e mitrës shkakton një dështim sfond të mprehtë hormonal. Nëse ju nuk përdorni ndonjë trajtim, luhatjet hormonale mund të zgjasë për disa vite dhe për të sjellë gruaja shumë probleme. Prandaj, për të parandaluar ata nga pacienti që të mjeku përshkruan mitrës hormonal hequr.

  Vlerë e madhe në rivendosjen e gjendjes shëndetësore të grave dhe kthimin e saj në një jetë normale seksuale ka një qëndrim pozitiv mendor. Gratë duhet të kuptojnë se pas hysterectomy ajo nuk pushon të jetë një grua dhe në fund të periudhës së rimëkëmbjes mund të kthehen në të njëjtën jetës, ai jetoi në operacion.
  Monitoruar shëndetin e nevojës gjatë periudhës së rimëkëmbjes për të parandaluar komplikimet tilla si gjakderdhje, clots gjakut, infeksion. Gruaja duhet të monitorojnë temperaturën e trupit (rritje e lehtë është një variant i normal), paraqitja e dhimbjes, të përzier.