Operacioni për të hequr fibroids mitrës

Kjo diagnozë, fibroids mitrës, sot të vënë gratë mjaft shpesh. Për fat të keq, jo gjithmonë është e mundur të bëjë drogës apo metoda popullore. Heqja kirurgjikale e fibroids mitrës nuk i përkasin kategorisë së transaksioneve komplekse apo individuale, por ka një numër të komplikimeve pas këtyre procedurave.

Kur operacioni për të hequr fibroids mitrës duhet të vërtetë?


Ka disa indikacione për këtë procedurë. Këto përfshijnë menstruacioneve rëndë, pas së cilës gruaja nuk është anemi. Metoda kirurgjikale drejtuar në rastet kur pacienti ankohet për dhimbje të forta në bark ose në rajonin e mesit. Ndonjëherë ne kemi për të hequr tumorin, madje edhe në rastet kur ajo nuk krijojnë siklet. Për shembull, ekspertët hequr fibroids mitrës, pasi ajo është e madhe dhe fillon të shtrembëroj veten ose shtyn mitrës në organet e tjera.

Si fibroids mitrës hiqet?


Konsideroni se si për të hequr fibroids mitrës në mjekësinë moderne.

  • Largimi i fibroids - Kirurgji abdominale . Kjo është një metodë klasike e përdorur nga ekspertët për një kohë të gjatë. Në këtë rast, qasja është bërë nga prerje tumor mëparshëm murit të barkut. Mjeku mund të largojë fibroids të mëdha, për të bërë një shtresë të cilësisë. The downside është humbja totale të lartë të gjakut dhe trauma.

  • Metoda e Hystereskopycheskyy . Heq fibroids submukoznoy. Një mjek vagina heq tumoreve duke përdorur hysteroscope.

  • Metoda e laparaskopike . Ndër mënyrat për të hequr fibroids mitrës, kjo është më e pa dhimbje për pacientin. Tre prerje të vogla në bark duke përdorur specialist laparoscopy heq tumoreve. Gjithashtu vuri në dukje prognozë të shtatzënisë mëtejshëm dhe shtatzëni të suksesshëm.

  • Arterie embolization . Kthejeni kateteri arterie femurit hyn specialist me një substancë të veçantë. Ajo mbulon aksesin në faqen e gjakut si rezultat i ul fundit në madhësi apo zhduket krejt.

  • Hiq fibroids mitrës lazer . Pagjak dhe më efektive metoda sot. Pas largimit të fibroids mitrës në femra lazer mbresë mbetet, kthehet disa ditë ajo shëruar dhe më pas të jetë në gjendje për të në mënyrë të sigurtë të planifikojnë shtatzëninë. Por kjo metodë nuk do të funksionojë në qoftë se zjarri u përhap në një shkallë të madhe.

  • Largimi i fibroids gjatë seksion cezariane . Metoda më e rrezikshme në drejtim të mjekëve. Me një operacioni të tillë për të hequr fibroids mitrës është një mundësi e madhe e mbështjelljes, hemorragji dhe probabilitet të lartë të rikthim.


  • Mjekësia moderne lejon një të butë të hequr tumor dhe për të ruajtur organet riprodhuese të pacientit. Para se të caktojë operacion, mjeku plotësisht diagnoza, përshkruan një seri e testeve dhe rezultatet zgjedh metodën.