Mastectomy - çfarë është ajo

Në vitet e fundit, në mbarë botën në rritje numri i grave me kancer të gjirit. Nga kjo sëmundje është shumë e lartë e vdekshmërisë. Prandaj është e rëndësishme që ka mënyra efektive për të luftuar tumoret, kanë efekte anësore. Për një kohë të gjatë metodë e vetme e duke u shpëtoj prej kancerit të gjirit ishte mastectomy radikal që përfshinte heqjen totale të gjirit dhe përreth indin nënlëkuror dhe përreth nyjet limfatike si vende të mundshme të shfaqjes së metastases. Për gratë, ajo ishte shumë e tmerrshme dhe kirurgjia dëmtuar shpesh i jep të saj të vazhdojnë të jetojnë jetë normale.


Por me zhvillimin e metodave moderne të diagnostikimit dhe trajtimit të kancerit është bërë e mundur për të identifikuar sëmundjen në një fazë të hershme dhe të zgjedhë një mënyrë më të butë të trajtimit. Edhe pse ende metoda më e zakonshme e luftës kundër kancerit është mastectomy - se ajo është e njohur tashmë për shumë gra. Ky operacion nuk ishte aq traumatike për gratë, dhe pacientët një mundësi për të hequr vetëm gjoksin, duke kursyer muskujt e gjoksit dhe nyjet limfatike. Varësisht nga kjo identifikojnë disa lloje të trajtimit kirurgjik i kancerit të gjirit.


Mastectomy për MaddenKjo është më e lehtë dhe më e sigurt mënyrë për të hequr gjoksin. Në këtë rast mbajtur muskujt e gjoksit dhe nyjet limfatike axillary. Kjo metodë e trajtimit është duke u bërë më të zakonshme për shkak të metodave moderne të diagnostikimit zbulojë kancer në fazë të hershme të zhvillimit. Përveç kësaj, të tilla një mastectomy thjeshtë është kryer për të parandaluar. Rekomandojë atë për gratë që janë në rrezik. Për efikasitetin mastectomy profilaktike nuk jep radikal, por është më i butë, sepse ruajtja e muskujve gjoksit lejon një grua për të udhëhequr të njëjtën mënyrë jetese si para procedurës. Por kjo metodë e trajtimit është treguar vetëm për pacientët në një fazë të hershme.


Mastectomy për PateHeqjen vëmendja e jo vetëm kancerit të gjirit, por një muskul të vogël gjoks. Një i madh indet e muskujve gjoks dhe më mbetet në vend. Kjo është plotësuar lymphadenectomy - heqja e nyjeve limfatike axillary. Në fazat e hershme të kancerit janë risitë e mundshme. Kjo sichutsya jo të gjitha nyjet, por vetëm një që mund metastaza më të impresionuar. Ai hetuar dhe, në qoftë se lezionet janë gjetur, nyjet e tjera nuk janë të Rushan.

Mastectomy në HalsteadKy operacion përfshin heqjen e plotë të gjirit, indet përreth, nyjet limfatike axillary dhe muskujt e gjoksit. Kohët e fundit, ajo kryhet rrallë, sa shkakton shumë komplikime dhe çon në prishje të gjoksit dhe lëvizshmërisë armëve dëmtime të.


Dyfishtë mastectomyPërfshin heqjen e të dy gjinjve. Besohet se në qoftë se një grua ka pësuar kancer, probabilitet shumë të lartë që ndodh në gji të tjera. Përveç kësaj, shumë gra janë zgjedhur këtë lloj të mastectomy për arsye estetike, për ta bërë më të lehtë për të kryer kirurgji plastike.

Mastectomy nënlëkurësNë disa raste, ndoshta këtë lloj operacioni. Kjo lehtëson rindërtimin e mëtejshëm të gjirit për shkak se lëkura është hequr vetëm në dalë dhe të prerë. Por kjo duhet të bëhet vetëm pasi të studimeve histologjike. Për shkak se ky lloj i operacionit është e mundur në metastases rast u miratuan mbi lëkurë.


Nëse një grua është e informuar për rreziqet e kancerit të gjirit dhe parandalimi i tij është i angazhuar dhe rregullisht e viziton mjekun, ai nuk e kishte kërcënuar heqjen e plotë të gjirit. Lloji i transaksionit mund të zgjidhni në varësi të fazën në të cilën sëmundja.