Mastectomy - periudha postoperative

Quajtur kirurgji mastectomy, i cili synon për të hequr gjoksin. Shkaqe të mastectomy: kanceri i gjirit, sarkomë gjirit ose formimin qelb.

Mastectomy radikal përfshin heqjen e gjirit plotësisht. Mastectomy nënlëkurës përfshin ruajtjen e rezervave zonës indeve të areola dalë mbeten të paprekshme. Largimi i gjirit është tashmë një operacion radikal që shkakton ndryshimin maksimale në periudhën postoperative.

Rehabilitimi pas mastectomy nënlëkurës është shumë më e lehtë se sa me kirurgji radikale. Shërim pas mastectomy duhet të fillojë menjëherë pas operacionit.


Ushtrimin pas mastectomyUshtrime terapeutike pas mastectomy duhet të zhvillohet në prani të një mësuesi, dhe që nganjëherë një grua mund të merren me të veten. Me përkeqësimin e sup përbashkët duhet të përdoret kachatelnye lëvizjes, heqjen dhe duart e kullimit. Dora pacienti duhet të përfshihen gradualisht në lëvizjet e përditshme, kur krehje e flokëve, fshirje peshqir dhe t. E. Për trajtimin e nevojshëm shkop gjimnastikor. Qëllimi i ushtrimeve duhet të përqëndrohet në rivendosjen e lëvizjen e dorës dhe të ndjehen grua më të mirë.


Është e rëndësishme që të angazhohen rregullisht në stërvitjet dhe të rritet gradualisht ngarkesën pa lëvizje të papritur. Nëse ju stërvitje pas mastectomy nuk është e rekomanduar për të lodh aktiviteteve.

Komplikimet pas mastectomyKomplikimet pas mastectomy mund të jetë më shumë në lidhje me trajtimin e taktika anticancer. Komplikime të zakonshme pas mastectomy:

 • koagulimit të gjakut;

 • dhimbje fantazmë;

 • gjakderdhje;

 • limfatike kullimit;

 • përkeqësimi i sup përbashkët;

 • lakim të shpinë;

 • dhimbje qafe;

 • ngadalësojë zonë plagë shëruese;

 • dhëmbëza;

 • depresioni dhe kështu me radhë. d. • Rindërtimi i gjirit pas mastectomy - shpeshta. Zemrat mund të rivendosur si gjatë operacionit dhe pas saj. Shumica e grave refuzojnë të rindërtimit të gjirit ose implantet, pasi ka një numër të rreziqeve. Shumica e grave të bien dakord për të përdorur ekzoproteziv.

  Ushqimi pas mastectomy luan një rol të rëndësishëm. Dietë duhet të ndryshohet, është e nevojshme për të braktisur ushqime yndyrë dhe të rafinuar dhe vitamina për të i kushtoj vëmendje.


  Gratë duhet të kuptojnë se jeta nuk përfundon pas mastectomy. Në sajë të teknologjive moderne të reja të trajtimit dhe diagnostikimit të kancerit njëmijë femrave në ruajtjen e shëndetit dhe të kthehet në jetën normale. Duhet të theksohet se nevoja për mastectomy mund të ndodhë si në gratë dhe burrat.