Operacioni për të hequr cysts ovarian

Kjo patologji si kist ovarian është një fshikëz e mbushur me lëng e vendosur brenda vezore, të cilat mund të ndryshojnë në madhësi, strukturë histologjike dhe natyrës së përmbajtjes brendshëm kapsulë kist.

Ju duhet të hiqni cysts ovarian?


Shumica e cysts ovarian nuk paraqesin rreziqe për shëndetin dhe mund të shfaqen dhe zhduken spontanisht pa asnjë simptomë. Hiq Cysts Ovarian mjekët rekomandojnë, në qoftë se ajo është në rritje dhe është i madh, shkakton dhimbje. Hiq kist vlerë kur ekziston dyshimi i një natyre malinje të procesit.

Metodat për heqjen e cysts ovarian


Shumica e cysts ovarian hiqet me metodën endoskopike. Për këtë qëllim, mur para e barkut bërë tre punctures përmasave të vogla. Përparësitë e kësaj metode janë: niveli i ulët i traumave pacientit, nuk ka nevojë për të shpenzuar një kohë të gjatë në spital, mungesa e dhimbjes dhe dhëmbëza pas operacionit, shërim të shpejtë.
Për të kryer këtë operacion lazer mund të përdoret nëse institucioni është e pajisur me pajisje të tilla, por në shumicën e rasteve përdoret metodë elektrokoahulyatsiynyy.

Endoskopike ose laparoskopychesoe heqja e cysts ovarian kryer duke përdorur anestezi të përgjithshme. Para operacionit stomaku është i mbushur me gazrave pacientit dhe vetëm pastaj të hiqet cist duke hyrë përmes punctures mjetet e nevojshme.
Pas largimit të cysts ovarian nga laparoscopy, në sajë zoom optik dhe trajtimin më të saktë të organeve të brendshme, shpesh shmanget pasojat e operacioneve të tilla si mbështjelljes në legen, e cila është e rëndësishme për femrat planifikimit shtatzëninë.

Ndonjëherë heqja e cysts ovarian kirurgjisë nevojshme barkut ose laparotomy, e cila përfshin stomakun në prerje të madhe. Në situata të tilla, restaurimi i pacientit është shumë më e gjatë.
Heqja Metoda e cysts ovarian përcaktuar nga një mjek në bazë të faktorëve të përcaktuar:

 • shëndetin e pacientit;

 • Lloji i kist dhe madhësisë së tij;

 • pajisur strukturë mjekësore, ku operacioni do të kryhet;

 • rreziku i llojeve të ndryshme të komplikimeve.


 • Qëllimi kryesor i operacionit me këtë është si vijon:


 • të konfirmuar diagnozën dhe për të krijuar natyrën e arsimit cistike;

 • eleminuar kancerin;

 • hiqni kist ovarian dhe përmbajtjen e saj, duke kursyer inde të shëndetshme të trupit.


 • Përgatitja për të hequr cysts ovarian është jashtë të pijshëm dhe të hahet ditën e operacionit.
  Para procedurës, heqja e kist rekomandohet edhe për parandalimin e infeksioneve të heqë dorë për një kohë pirjen e duhanit. Para operacionit, pacienti mund të hyjë në mjete të posaçme që parandalojnë mpiksjen e gjakut.

  Periudha postoperative
  Pas një operacioni përfundimi i pacientit anestezi duhet të pushoni. Nëse një grua ndjen dhimbje, atëherë ajo mund të caktohet agjentët analgjezik.
  Brenda dy ditëve pas largimit të kist nuk është e rekomanduar për të përzënë apo të kryejnë punë lidhur me koncentrim të lartë të vëmendjes.
  Periudha e shërimit pas largimit të kist zakonisht është 7-14 ditë.

  Efektet anësore të operacionit për të hequr cysts ovarian


  Efektet anësore janë reduktuar në përgjithësi për ndjenjat e dhimbshme në stomak apo supe, që u mbajt për dy ditë.

  Ndonjëherë mund të lindin: infeksion, reagim parregullt në anestezi, gjakderdhje të bollshëm, mpiksjen e gjakut.