Trajtimi i fibroids mitrës pa kirurgji

Fibroids mitrës takon njerit prej patologjive më të zakonshme gjinekologjike dhe është gjetur në 25% të grave. Fibroids zbuluar për herë të parë në gratë e moshës 30-40 vjet, kur luhatjet hormonale janë më të mëdha. Shpesh fibroids, e cila është në rritje të shpejtë dhe të shkaktojë gjakderdhje të shpeshta, një arsye për kirurgji. Por nëse dhe si për të kuruar fibroids pa kirurgji? Nga këto metoda, ne do të përpiqemi për të të treguar në këtë artikull.


Trajtim jo-kirurgjikale e fibroids mitrës
Trajtimi i fibroids mitrës pa kirurgji tani është e mundur, me kusht që gruaja nuk ka indikacione për ndërhyrje kirurgjikale. Indikacionet për kirurgji janë:


 • nëse nyja madhësia myomatoznoho arrin 12-14 javë (mitra rritet në 14 javë të shtatzënisë);

 • në qoftë se madhësia e fibroids mitrës shpejt dhe vitin rritur me 4 javëve në rritje (kjo është rreziku i tumoreve malinje e mitrës);

 • nëse myomatoznыy nyje vendosur në qafën e mitrës;

 • në qoftë se shkaku i fibroids mitrës është mitrës gjakderdhje (menstrual dhe intermenstrual) që të çojë në anemi;

 • nëse rritet njësia myomatoznыy fasha organet fqinje dhe cënon funksionin e tyre (zorrë dhe fshikëz).


 • Këto tregues janë një pretekst për operacion të planifikuar, por ka kushte emergjente. Këto përfshijnë Këmbët rrotullim myomatoznoho nyje dhe nekrozë.


  Si për të kuruar fibroids pa kirurgji?
  Trajtimi i fibroids mitrës pa kirurgji mund të bëhet me ilaçe, por duke përdorur metoda instrumentale. Për shembull, fibroids vogla submucous mund të hiqet duke përdorur histerorezektoskopiyi. Droga hormonale - një tjetër metodë e trajtimit konservativ e fibroids mitrës. Për madhësinë e vogël nyjeve myomatoznoho ata pengojnë rritjen e saj, dhe ndonjëherë edhe të kontribuojë për ngritje në fuqi të saj.

  Nëse madhësia e fibroids janë mjaft të mëdha, shënuar nga gjakderdhje të shpeshta mitrës dhe operacioni nuk mund të shmanget, është e këshillueshme që të përshkruajë terapi hormonale për të reduktuar frekuencën dhe intensitetin e gjakderdhjes. Gratë që nuk kanë arritur periudhën premenopausal droga të përshkruara norsteroidov 19 (norkolutom), i cili zvogëlon gjakderdhje menopauzalnыh të frekuencave. Ajo duhet të marrë 16-25 ciklin ditë për gjashtë muaj. Gratë që kanë arritur menopauzë të hershme agonist emëruar i Gonadotropin-liruar hormon (buserelin), e cila është përdorur si një injeksion tri herë në ditë. Thelbi i veprimeve të tyre është që të përshpejtojë zhdukjen e menopauzës dhe funksionit hormonal ovarian.  Si të hiqni fibroids pa kirurgji, embolization arterie mitrës
  Embolization arterie mitrës është një nga metodat më të reja dhe moderne të trajtimit të fibroids mitrës. Pavarësisht nga fakti se ai gjithashtu zbatohet për pushtuese, por është më i butë se operacioni. Thelbi i kësaj metode është se kateteriziruyut pacienti arterie femurit kateteri dhe rregullohen për arterie mitrës nën X-ray pajisjet e kontrollit. Një kateter është futur agjent kontrast, e cila duhet të plotësoni nyje myomatoznыy. Në poliuretani kateter futur kokrra të vogla që mbush arsim

  arterieve të vogla që ushqehen nyjet miomes, duke bllokuar furnizimin e tyre të gjakut. Kjo procedurë duhet të kryhet në të dyja anët.


  Pra, kemi shqyrtuar të gjitha trajtimet ekzistuese jo-kirurgjikale për fibroids mitrës. Por për ata patën efekt, ju duhet të kërkoni ndihmë sa më shpejt të jetë e mundur. Sigurisht, shumica e fibroids vjet nuk shfaqet për herë të parë mund të japin vetë ndjeu gjakderdhje mitrës. Prandaj është ekzaminimet shumë të rëndësishme parandaluese dhe ultratinguj.