Laparotomy në gjinekologji

Kjo metodë kirurgjike e operacioneve si laparotomy, shpesh përdoret në gjinekologji, është qasje e hapur për organet e vendosura në legen, dhe është bërë nga një prerje të vogël në bark.
Kur përdorni laparotomy?
Laparotomy përdoret kur:

 • cysts ovarian - tsysэktomyya;

 • heqja e nyjeve miomes - myoэktomyya;

 • hysterectomy me shtojca;

 • Trajtimi kirurgjik i Endometrioza;

 • Cezariane.


 • Në kryerjen e kirurgët laparoscopy shpesh diagnostikuar lloje të ndryshme të kushteve patologjike të tilla si inflamacion të organeve të vendosura në legen, inflamacion shtojcën (apendiksit), kanceri i vezoreve dhe mitrës, formimin e mbështjelljes në zonën e legenit. Laparotomy shpesh përdoret kur një shtatzëni ektopike grua.

  Lines
  Ka disa lloje të laparotomy:

 • Operacioni nga pjesën e poshtme të mesëm. Në këtë rast, të bëjë një prerje nëpër në mënyrë të barabartë në mes të kërthizës dhe kockës pubike. Kjo metodë është përdorur shpesh kur sëmundjeve laparotomy tumor, të tilla si fibroids mitrës. Përparësia e kësaj metode është se kirurgu në çdo moment mund të zgjerohet me prerje, duke rritur qasjen në organet dhe indet.

 • Laparotomy për Pfannenshtylem është metoda kryesore të përdorura në gjinekologji. Prerje është kryer në vijën e poshtme të barkut, e cila lejon për të fshehur atë pas shërimit mbetet një mbresë të vogël është gati e pamundur në njoftim.


 • Avantazhet kryesore
  Përparësitë kryesore të laparoscopy janë:

 • Thjeshtësia teknike e operacionit;

 • nuk kërkon instrumente të sofistikuara;

 • përshtatshëm për kirurg që e bën kirurgji.


 • Dallimet në mes laparoscopy dhe laparotomy
  Shumë gra shpesh identifikohen 2 metoda të ndryshme kirurgjikale: laparoscopy dhe laparotomy. Dallimet themelore midis dy operacioneve është se laparoscopy është kryer kryesisht për diagnozën dhe laparotomy janë një metodë e drejtpërdrejtë e kirurgjisë, e cila përfshin heqjen apo prerje të organit patologjike apo indeve.

  Gjithashtu gjatë laparotomy në trupin e femrës prodhon prerje të madhe, pas së cilës shtresë është dhe laparoscopy janë vetëm plagë të vogla, të cilat janë forcuar nga 1-15 javë.
  Në varësi të asaj që është mbajtur - laparotomy apo laparoscopy, koha ndryshme të rehabilitimit. Pas laparotomy ai e bën nga disa javë deri në një muaj, dhe pacienti laparoscopy kthehet në jetën normale pas 1-2 javësh.
  Pasojat e laparotomy dhe komplikime të mundshme
  Kur të kryejë këtë lloj të kirurgjisë, laparotomy si mitrës mund të dëmtojë organet ngjitur legenit. Përveç kësaj, rreziku i mbështjelljes pas rritet kirurgji. Kjo është për shkak se gjatë operacionit kirurgjik do të thotë përballet me peritoneum, duke e çuar atë ndezur, dhe depozitimi i spikes, të cilat janë "ngjitur", trupat me njëri-tjetrin.

  Në kryerjen laparotomy mund të shkaktojë komplikime të tilla si gjakderdhje. Ajo është shkaktuar nga dëmtimi apo këputje e (tubat fallopiane këputje) gjatë një operacioni të barkut. Në këtë rast, ju duhet të hiqni të gjithë organin, duke çuar në varfëri.

  Nëse ju mund të planifikoni shtatzëninë pas laparoscopy?


  Në varësi të organit të sistemit riprodhues ka pësuar kirurgji, kohën, pas së cilës një shtatzënë ndryshojnë. Në përgjithësi, kjo nuk është e rekomanduar për të planifikuar shtatzëninë më herët se gjashtë muaj pas kryhet laparotomy.