Laparotomy për Pfannenshtylem

Laparotomy për Pfannenshtylem përdorur gjerësisht në kirurgji në organet gjenitale. Qasja për Pfannenshtylem ofron një seksion kryq në folds suprapubic rajon. Ajo është e vendosur përgjatë një linjë damar "bikini" dhe kështu praktikisht të padukshëm.
Fazat kryesore
Në laparotomy për Pfannenshtylem prodhimin e mëposhtme:

 • Prerë lëkurë në drejtimin transversal. Seksioni për Pfannenshtylem prodhojë rreth 3 cm mbi lidhjen pubike kockave. Në gjatësi është rreth 11 cm. Për më tepër, kjo shifër më e varur nga physique femërore dhe vëllimin e ndërhyrjes kirurgjikale të ardhmen.

 • Për midline prerë barkut aponeurosis.

 • Ndan fibrave muskulore.

 • Pritini peritoneum.

 • Expand qasje përmes zvarritje pëlhurave të prerë me mjete të posaçme.

 • Ndarja zorrë sythe napkins për të shmangur dëmin.

 • Si rezultat, ekzekutuar siç duhet nga chrevosechenie Pfannenshtylem ofron një pasqyrë të mirë dhe qasje në organet e brendshme gjenitale të femrave.

 • Pas manipulimit kirurgjikale të të gjitha shtresave të indeve janë të mbyllura me qepje.


 • Në mungesë të defekteve kozmetike pas operacionit, karakterizohet edhe nga një ngjarje shumë e rrallë e hernie postoperative.

  Kur të aplikoni për qasje Pfannenshtylem?


  Nëse ju nuk mund të kryejë kirurgji laparaskopike duke përdorur qasje laparotomycheskyy.
  Përdorur kryesisht për cezariane Pfannenshtylem, për më tepër, pas dorëzimit sepse qasja e tillë zvogëlon kohëzgjatjen e periudhës së postoperative. Indikacionet për kirurgji për Pfannenshtylem të shërbejë gjithashtu si fibroids mitrës, ndërhyrje në fshikëz.
  Pas operacionit
  Para së gjithash duhet të jetë e mirë anestezi. Nëse është e nevojshme, antibiotikëve të përshkruara. Në periudhën postoperative pas laparotomy Pfannenshtylem për disa orë pas ndërhyrjes lejohen të ulen. Deri në fund të ditës së parë që ju mund të merrni me ndihmën e mbështetjes, por me kujdes.

  Për gratë e lindjes është e rëndësishme për të filluar prodhimin e qumeshtit hershme. Dita e parë nuk është e rekomanduar për të ngrënë, ju mund vetëm të pini ujë. Në dritën e dytë ditën e lejuar, enët ulët-yndyrë. Por në ditën e tretë duhet të kthehet në dietë normale që kërkohet për fëmijë në gji.
  Personeli mjekësor e bën çdo ditë një plagë fashë. Në rrethana të favorshme qepje është hequr në fund të javës së parë.