Terapia lazer në gjinekologji

Kohët e fundit, terapi lazer në gjinekologji merr rritjen përhapjen. Kjo është për shkak të efikasitetit të mirë terapeutik dhe një numër të avantazheve krahasuar me trajtime të tjera fizioterapi. Përveç kësaj, përdorimi i lazer në gjinekologji vihet në dispozicion.

Veprimi i lazer në gjinekologji


Trajtimi me laser mund të bëhet në disa variacione. Kjo mund të jetë në kontakt me lëkurën e barkut ose vaginë me futjen e një sensor të veçantë. Në disa raste, një kombinim të metodave të mësipërme. Është gjithashtu e mundur përdorimi i lazer intravaskular.

Lazer Fizioterapia në gjinekologji ju lejon të:

 • normalizimin e proceseve biokimike në nivel qelizor;

 • përmirëson qarkullimin e gjakut dhe ngopjes me oksigjen qelizat dhe ushqyesve;

 • stimulon procesin e riparimin e indeve;

 • rrit efekt terapeutik të terapisë droge;

 • reduktohet shprehje e simptomave kryesore të sëmundjes, përfshirë dhimbjet.


 • Në trajtimin lazer performancës në gjinekologji edhe tolerohet mirë dhe krejtësisht pa dhimbje. Avantazhi i dukshëm është se trajtimi i kësaj sëmundje kronike duke konsiderueshme rritjen e kohëzgjatjes së faljen.

  Terapia lazer - kur ju nuk mund?
  Lazer terapeutik në gjinekologji nuk ka efekte anësore. Terapi vjetore lazer dëshmuar në shtetet e mëposhtme:

 • sëmundjet kronike inflamatore të organeve gjenitale;

 • Proceset commissural që pengojnë funksionimin normal të legenit;

 • Mosfunksionim menstruale, mosfunksionim i vezoreve;

 • endocervicitis;

 • forma të lehta dhe të moderuara të Endometrioza;

 • Disa nga shkaqet e infertilitetit;

 • heqjen e lythat, papilomat;

 • për të përmirësuar postoperative dhe periudhën pas lindjes.


 • Por mos e përdorni fizioterapi lazer në gjinekologji në tumoret e ndryshme. Përfshirë fibroids, cysts, mastitit. Në raste të tilla, lazer mund të shkaktojë rritjen e mëtejshme në arsim dhe të çojë edhe në ozlokachestvlenyyu.
  Në proceset akute inflamatore gjithashtu nuk duhet të përdoret terapi lazer. Ne e dimë se ndikimi i lazer mund të nxisë aktivizimin edhe më të madh të ndërmjetësuesve inflamatore dhe radikalet e lira. Dhe kjo nuk është gjithmonë sukses ndikon në gjendjen e përgjithshme.