Kirurgji gjinekologjike

Në mesin e shumë sëmundjeve të sistemit riprodhues të femrës hasur shpesh dhe ato që mund të shërohet vetëm me kirurgji. Kështu të gjitha operacionet gjinekologjike mund të ndahet në rutinë dhe emergjente.

 • Urgjencës kryer menjëherë pasi ajo ka qenë instaluar patologjinë që kërkon ndërhyrje urgjente. Për shembull, kur operacioni ektopike shtatzënia duhet të kryhet sa më shpejt që të jetë e mundur, duke pasur parasysh mundësinë e gjakderdhje të brendshme ose peritonit, e cila mund të çojë në vdekje.

 • . Kur planifikimi zhvillohet mëparshme (pacientët përgatitje para operacionit gjinekologjike, e cila është një ekzaminim të plotë Kështu, para grua kirurgji gjinekologjike jep teste të shumta:. E gjakut, urinës, EKG, ultratingull Që gjatë operacioneve gjinekologjike përdorur anestezi të përgjithshme, mjekët specifikojë paraprakisht të tolerancës grua operacionet Disa droga dhe prania në histori.


 • Lines
  Ka dy lloje kryesore të operacioneve gjinekologjike:

 • zgavër;

 • të vogla.


 • Dallimi kryesor në mes tyre është si vijon: gjatë autopsia e parë kryhet murin e barkut të gruas, dhe e dyta - qasja është nëpërmjet vaginës.
  Mbajnë operacionet e barkut gjinekologjike paraprirë grua qëndrimi të gjatë në spital, gjatë së cilës përgatit për kirurgji.
  Stërvitje
  Para parakusht kirurgji është respekti për ushqim. Pra, në përgatitje për operacione gjinekologjike në dietën e grave të përjashtuara krejtësisht ushqim solid. Për 12 orë para grua kirurgji laksativ përshkruar. Në rast se gruaja para operacionit shqetësuar në masë të madhe emëruar sedativë. Ashtu si me çdo operacioni, kryhet gjinekologjik në një zorrët boshe dhe fshikëz.

  Kirurgji të vogël gjinekologjik


  Për këtë lloj të kirurgjisë përfshijnë të gjitha transaksionet në të cilat trupi është mitrës operyruemыm - më saktësisht qafën e saj.
  Pra, shpesh një transaksion në lidhje me këtë lloj është mitrës plastike gjatë pjesës vaginale. Mbajtur në underside e kanalit të qafës së mitrës, si dhe hypertrophy e tij të vjetër anë dhe këputje të qafës së mitrës.
  Ky lloj i operacioneve gjinekologjike kryer dhe zbulimin e polyps. Në rast të një operacioni në fund të mund të zhvillojë shëmtuar e qafës së mitrës, si dhe gjakderdhje dhe parregullsi menstruale. Përveç kësaj, polyps shpesh janë prekursorëve të kancerit. Në mënyrë tipike, këto operacione kryhen nga laparoscopy gjinekologjik.

  Kolpoperynenoplastyka gjithashtu një shumëllojshmëri të operacioneve të vogla gjinekologjike. Kalibrimi kryhet nëse probabiliteti i humbjes ose mosveprim i organeve të vaginës dhe legenit. Ajo konsiston në muskul suturing lokalizuara në perineum dhe mure vaginale.
  Ndërlikim
  Këto më së shpeshti ndodhin komplikime gjinekologjike përfshijnë adhesions, të cilat janë simptomat ngarkesë, dhimbje gjatë vazhdueshëm.
  Riaftësim
  Rimëkëmbjes (rehabilitimi), pas një operacioni të barkut gjinekologjike zgjat një kohë të gjatë. Ai përfshin masa që synojnë kthimin e shpejtë të gruas në jetën e zakonshme. Vëmendje e veçantë pas operacionit abdominale gjinekologjike kryhet duke pasur parasysh parandalimin e sëmundjeve inflamatore, së bashku me ushqimin e duhur. Hera e parë që një grua ka për të ndjekur një dietë dhe për të shmangur aktivitetin e rëndë fizike.