Hysteroscopy - heqja e polip

Polip mitrës është një formimi jonormal që vepron në mukozës. Ky krijim nuk është një kërcënim i drejtpërdrejtë për jetën e gruas, por zakonisht parandalon shtatëzaninë. Mjekët thonë se në mungesë të një trajtim të kualifikuar të sëmundjes, polip me kalimin e kohës mund të kthehet në kancer. Tani ka disa metoda të ndikimit në arsimimin tuaj, por për të hequr hysteroscopy polip është opsioni më i përshtatshëm.

Polip Hysteroscopy: proceduraProcedura është një metodë moderne për diagnostikimin e kancerit dhe formacionet parregullt hequr shikimit Mukoza. Ndryshe nga trajtimet e mëparshme, heqja e polyps të kanalit cervikal dhe zgavrën e mitrës gjatë hysteroscopy nuk shkakton komplikime.


Procedura është futja e hysteroscope në mitër, i cili është një tub fleksibel me një pajisje optike (kamera). Kështu në hysteroscopy (polypectomy) mjeku me sy mund të inspektojnë endometrium në drejtim të inflamacionit dhe formacioneve. Pas zbulimit të polyps është heqja e tyre Sighting.

Përgatitja për polip hysteroscopy mitrësPara procedurës, mjeku duhet të shpjegojë pacientit thelbin e procedurës së ardhshme dhe të zgjedhin llojin e anestezi. Ju duhet të tregoni mjekut tuaj:

 • në lidhje me alergji ndaj ndonjë ilaç;

 • në medikamente ose shtojcave bimor;

 • problemet e koagulimit të gjakut. • Në përgjithësi, polip hysteroscopy endometrial kryer pas menstruacioneve, por jo më vonë se ditën e dhjetë të ciklit. Besohet se gjatë kësaj periudhe mund të arrihet efikasitet maksimal të procedurës.

  Para procedurës, përkatësisht heqjen endometrial polip, pacienti është i inkurajuar që të heqin dorë nga ushqimi dhe pijet për 4-6 orë. Një javë para se të procedurës është më mirë të mos marrë drogë anti-inflamator dhe gjakut hedh lëng. Procedura merr 10 deri në 45 minuta dhe kryhet nën anestezi lokale ose të përgjithshme.


  Heqja e mitrës polip gjatë hysteroscopy  Në mënyrë tipike, procedura është si vijon:

 • pacienti është administruar anestezi, paraqitja e të cilit është për shkak paraprakisht;

 • mjeku fut një hysteroscope në mitër;

 • mitër për vizualizimi më të mirë është e mbushur me gaz dioksid karboni ose të lëngshme;

 • Nëse marrja në pyetje e polyps mitrës endometrial janë zbuluar, është mjet i tyre heqjen Sighting bashkangjitur Hysteroscope;

 • pasi heqja polip kryhet rishqyrtimin e mukozës në drejtim të formacioneve të mbetura;

 • Nëse një polip ose fondacioni nuk është hequr plotësisht, Re-heqjen nga shqyrtim të mëtejshëm. • Rimëkëmbjes hysteroscopy  Në përgjithësi, hysteroscopy është kryer mbi një bazë pacient i jashtëm. Rimëkëmbjes pas heqjes së polip përdorur hysteroscopy varet nga lloji i anestezi të përdorura, por shpesh lindin ankesat e pacientit. Herë pas here një grua mund të përjetojnë dhimbje barku ngjan dhimbje menstruale. Diktim zakonisht duke i dhënë fund në 2-3 ditë pas procedurës.


  Në shumicën e rasteve, pacienti u kthye në normale pas 1-2 ditë pas operacionit. Në javën e parë rreptësisht e ndaluar për të marrë ndonjë ilaç pa miratimin e mjekut tuaj.

  Ajo duhet të kërkoni ndihmë të menjëhershme mjekësore nëse:

 • ju respektojnë gjakderdhje e rëndë nga vagina;

 • lengjet vaginale me një ngjyrë të errët apo erë;

 • Dhimbje akute zgjat më shumë se dy ditë;

 • temperaturë të lartë e trupit u rrit.