Kegel ushtron pas hysterectomy

Mjaft shpesh në periudhën e rehabilitimit të hershëm pas hysterectomy radikal mund të ketë disa probleme fiziologjike, të tilla si jashtëqitjes dhe urinimit, si gjatë operacionit bashku me mitër u hoqën indeve të muskujve dhe ligaments që mbështesin mitrës. Në këtë drejtim, organet e legenit ndryshim, dhe dobësojnë muskujt e legenit kat humbin aftësinë e tyre për të ruajtur vaginë.
Prandaj, në mënyrë që të zhvillojnë muskujt dhe ligaments e katit legenit pas hysterectomy nevojë për disa stërvitje.

Ushtrime terapeutike pas hysterectomy shpesh vjen poshtë për ekzekutimin e të ashtuquajturave ushtrime Kegel.

Kegel Ushtrimin pas hysterectomy - siç bëjnë ushtrimet?


Një grup i ushtrimeve mund të kryhet në pozicione të ndryshme të trupit: ulur, në këmbë, shtrirë.
Para se të filloni trajnimin, ju duhet të zbrazët fshikëz tuaj.
Ju duhet të imagjinojmë se ndërsa ju doni të ndaluar prodhimin e gazit nga zorrë dhe procesin e urinimit. Muskujt e pelvisit në këtë kohë të ngjeshur, nëse pak dhe ngjiten lart.

Herën e parë, ju nuk mund të ndjeni tkurrjen e muskujve, por në fakt ata janë të ngjeshur. Kjo është normale dhe do të kalojë me kalimin e kohës.
Për të siguruar që muskujt të vërtetë punojnë, ju mund të hyjë gishtin në vaginë. Kur muskujt janë compression shtrënguar "obhvatyat" gisht.
Të bësh stërvitje është e nevojshme për të siguruar që të tensionuara vetëm muskujt e legenit dysheme. Bark, këmbët, mollaqe nuk duhet të sforcohem - ata janë të relaksuar.
Frymëmarrja duhet të jetë i qetë, pa exhalations vonesë dhe inhalations.
Në vend jo vetëm gjatë ushtrimit të mbani muskujt e barkut të relaksuar. Për të kontrolluar nivelin e relaksimit mund të vërë dorën e tij nën kërthizë dhe të sigurohemi që nuk janë në muskujt e dorës nuk janë të tendosura.

Në fillim të tensionit të muskujve kohëzgjatjen e trajnimit nuk duhet të jetë më shumë se 2-3 sekonda. Pastaj pason faza e relaksimit. Pastaj ju numërimin në tre dhe pastaj të shkojë në tension fazor. Kur muskujt merrni më të fortë, tension mund të mbahet më shumë se 10 sekonda. Faza relaksim ndërsa gjithashtu duhet të marrë 10 sekonda.
Nëse pas hysterectomy grua vuan problemin e mosmbajtjeje urinar, ushtrimit Kegel që mund të përdoret kur kolliteni ose teshtini. Kjo do të thotë edhe për të mbajtur urinë.

Ushtrimet duhet të bëni gjatë disa herë në ditë. Kjo është një formë shumë të përshtatshëm të ushtrimeve që mund të bëhet dhe në punë, dhe shikuar televizion. Gjatë ditës, kryer nga tre ose katër "qasje."