Largimi i vezoreve - pasojat

Largimi i vezoreve quhet ovariectomy. Më pak prerje quhet tredhje. Ky operacion është kryer në raste ekstreme të identifikuara në hormon dhe tumoreve të lidhura (cysts, kanceri, etj), proceset inflamatore të pakthyeshme në përcaktimin shtatzëni ektopike dhe në qoftë se një grua nuk dëshiron të ketë më shumë fëmijë (për sterilizim). Në disa raste të kryer oophorectomy dhe tuba fallopiane (), duke pasur parasysh pasojat dhe dëshmi. Vendimi merr kirurg (në secilin rast veç e veç).

Efektet oophorectomy në gratë


Pasojat e heqjes së vezoreve për gratë është shumë e pakëndshme:

 • ndyshime të hormoneve në trup (në gratë para menopauzës ndodh dyzet vjet pas heqjes së vezoreve - menopauzë kirurgjikale);

 • shtyer, palpitations dhe djersitje;

 • migraines, lodhje, gjendja temperaturë;

 • ndryshimet në presionin e gjakut;

 • thatësi e vaginës;

 • probleme me urinim;

 • çrregullime depresive.


 • Shtatzënia pas heqjes së një vezore është e mundur, në qoftë se nuk i prodhuar prerje të tubave fallopiane dhe mitrës. Duhet kryer terapi hormonale.

  Nëse të dy vezore hequr, rezultat - ndërprerjen e menstruacioneve për shkak të mungesës së ovulacionit dhe mangësi estrogjenit. Pasoja - infertilitetit.
  Seks pas heqjes së vezoreve është duke kaluar nëpër disa ndryshime - pacientët ankohen për mungesë ose ndryshimin e ndjesive gjatë orgazmës, probleme psikologjike, ulur epsh. Ju duhet ndihmën e një psikologu, zëvendësim hormon terapi, përdorimin e lubrifikantëve gjatë raportit seksual. Periudha kur ne mund të kthehemi në jetën seksuale, e përcakton mjeku.
  Jeta pas heqjes së vezoreve për shumë merr nuanca të reja. Dhe ata nuk e bëjnë gjithmonë e zymtë. Gjëja kryesore është që të ndjehen qenie njerëzore komplet, pavarësisht nga prania ose mungesa e ndonjë organeve të brendshme.