Largimi i mitrës - pasojat

Shumë gra intereson ose qafën e mitrës largohet në sëmundje të caktuara? Udavlenye qafës së mitrës bëhet vetëm me indikacione të emergjencës. Kur ky lloj i ndërhyrjes hequr veten vaginës qafën e mitrës dhe të sipërme mund të largojë një pjesë të mitrës. Mitra dhe vezoret nuk është prekur. Kjo do të thotë se shtatzëninë pas heqjes së qafën e mitrës të jetë e mundur. Operacion të hequr mitrës është kryer me anë të metodës laparaskopike, ose me anë të hyrjes vaginale.
Pasojat e operacionit
Për të hequr efektet e qafës së mitrës rrezikut kryesisht t'i atribuohet të ri-kirurgjisë. Kur rrëshqitje aliazh pas operacionit të parë ose mungesa e hemostasis mund të fillojë gjakderdhje. Gjatë gjakderdhje të zgjatur operacioni është të dyfishta.

Duhet të theksohet se pasojat pas heqjes së mitrës mund të jenë të ndryshme. Ekziston rreziku i të gjitha llojeve të komplikacioneve infektive: sepsë, peritonit, hematoma acarohet.
Nga efektet e mëvonshme përfshijnë:

  • nekroza e kube vaginale;

  • gjakderdhje;

  • humbja e zorrëve unazore përmes hyrjes vaginale.


  • Jeta seksuale pas operacionit
    Shumica e zonja të gjeni se seksi pas heqjes qafën e mitrës do të jetë inferiore. Megjithatë, ajo nuk është. Një grua vetëm duhet të përshtaten me gjendjen e tij të ri. Këto probleme me intimitetit seksual mund të fillojë pas do të hiqen mitër, tuba, vezore dhe mitrës (thatësi vaginale, reduktimin tren). Nëse mitrës mbetet pas heqjes së mitrës, aftësia për të provuar orgazmë mbetet.

    Jeta pas heqjes së mitrës për herë të parë është mjaft e ndryshme. Një grua duhet të shërohen tërësisht. Së pari, e ndaluar jetën seksuale, stërvitje, heqjen e peshave. Ju mund të hiqni qafën e mitrës dhe në këtë mënyrë të konsiderohet i plotë? Po, ju mund të, më e rëndësishmja - për të fituar sistemet e brendshme.