Largimi i fibroadenoma e gjirit

Fibroadenoma - një sëmundje zakonisht gjetur është një tumor beninj në gji. Në 95% të lëndëve të tumoreve beninje është - fibroadenoma i gjirit.

Fibroadenoma ka një formë të rrumbullakosura, lokalizuara thellë në indet e gjirit, dhe nganjëherë direkt nën lëkurë. Shpesh ajo është formimi i mirë ndodh në gratë të përmuajshmet e grave moshë, dmth në mes 15-40 vjet. Ajo është rezultat i çrregullimeve hormonale.

Fibroadenoma eshte zakonisht në formën e forcimin në gji shfaqet grua në kohën ndjenja kraharorin ose gjatë ultratinguj. Përsosin diagnozë duke përdorur studime shtesë testin për hormonet dhe përdorimin biopsi gjobë gjilpërë.


Trajtimi i tumoreve pa kirurgji është pothuajse e pamundur, kështu që në shumicën e rasteve me këtë diagnozë një ndërhyrje kirurgjikale grua treguar.

Heqja e tumoreve të gjirit


Largimi i fibroadenoma e gjirit kryhet në disa mënyra, në varësi të procesit të braktisjes. Nëse nuk ka dyshime të kancerit të gjirit, kryhet enucleation (vyluschivanie), që heq vetëm tumor vetë.

Një tjetër opsion - heqje e pjesshme. Kjo është - heqja e adenoma gjirit brenda indeve të shëndetshme. Ajo nuk të çojë në deformim dhe asimetri e gjirit. Operacion i tillë është kryer nën anestezi të përgjithshme, tumori është hequr me prerje të vogla bukurisë. Scars pas operacionit janë minimale dhe pothuajse i padukshëm. Pas heqjen e gruas fibroadenoma gjirit është në spital edhe për 2-3 ditë, periudhë pothuajse pa dhimbje postoperative.


Heqjen inovative e tumoreve beninje të gjirit


Metoda aktuale e heqjes neurosurgical e tumor - vakum aspirimi biopsi. Kjo heqja e fibroadenoma kryhet përmes një birë të vogël të lëkurës duke përdorur pajisje të posaçme të bëra në SHBA.

Trajtim i tillë është ambulator dhe efekt kozmetike nga ajo maksimale. Koha e përgjithshme të procedurës është rreth 5 orë. Kjo përfshin monitorimin e pacientit postoperativ. Dhe pas 2 orësh ajo mund të shkojë në shtëpi.


Përparësitë e kësaj metode janë një traumë të vogël, nuk ka plagët, nuk ka nevojë për trajtim spitalor, anestezi lokale në vend të anestezi të përgjithshme.