Largimi i polip qafës së mitrës

Polyps në organet riprodhuese - mjaft të shpeshta tek gratë. Kjo lokalizimin e tumoreve beninje mund të jetë e vetme dhe të shumëfishta (më pak të zakonshme). Arsyet kryesore për formimin e tyre supozohet sëmundje të ndryshme kronike të organeve të legenit, dhe proceset kronike në organet e sistemit urogjenital, sfond hormonal, të paktën - dëmtimi mekanik.
Çfarë është një polip?
Në shumicën e rasteve, ky lloj i tumoreve nuk është duke u ndjerë për një kohë të gjatë, dhe prania e tyre nuk e dëmtojnë trupin

Shpesh ata janë të formuar nga qelizat e shtresës endometriale të mitrës, duke shkaktuar një rritje dhe përhapjes. Në rastin e një prani të gjatë në tumoret e trupit, shumë gra fillojnë të festuar ciklit menstrual. Shpesh ky sfond ka gjakderdhje të vogla nga vagina që mund të rritet në një hemorragji.
Si është diagnoza e polyps?
Nga vetë, polip qafës së mitrës nuk është e rrezikshme, por kërkon heqjen e detyrueshme. Megjithatë, para se ta hiqni polip, një grua ekzaminuar me kujdes. Për këtë qëllim, ultrazërit kolposkopisë, hulumtimet hysterolohycheskoe dhe, natyrisht, shqyrtim.

Po ultratinguj të përcaktuar vendndodhjen e saktë të tumoreve. Kjo parandalon mundësinë e dëmtimit të indeve ngjitur.
Ky studim, si colposcopy lejon pamje të plotë dhe të detajuar arsim, strukturën e saj, të eliminuar nekrozë indeve.
Nëse ju bëni materiale hysteroscopy gardh për biopsi, dmth për të përcaktuar mungesën apo praninë e qelizave kanceroze.
Se si ne trajtojmë polip qafës së mitrës?
Operacioni për të hequr polip kanalit cervikal mund të jetë disa metoda. Operacioni i tillë ishte në emër të polypectomy mjekësisë. Ajo mund të kryhet nga hysteroscopy, duke përdorur lazer apo radio-valë rrezatimin që po fiton popullaritet sot.

Para se të filloni trajtimin, shpenzojnë përjashtimin e të gjitha sëmundjeve ekzistuese kronike dhe sëmundjeve infektive. Kjo zvogëlon mundësinë e goditur një infeksion të ri post-operativ në plagë.
Largimi më i zakonshëm i qafës së mitrës polip kryhet nga hysteroscopy. Ky lloj operacioni është kryer tërësisht nën anestezi të përgjithshme. Gjatë operacionit, kryer heqjen e polyps duke përdorur hysteroscope, e cila lejon për të kontrolluar procesin. Një fushë e indeve të cilat u ngjitur polip, thaj, duke përdorur azotit të lëngshëm apo electrocoagulation. Në rastet kur arsimi është në afërsi të OS të jashtëm të qafës së mitrës, këmbë excised polip, dhe pastaj të kalojnë një të plotë scraping Mukoza e kanalit cervikal.

Kohët e fundit gjithnjë e më shumë heqjen e polyps vendosura në kanalin cervikal të prodhojnë një lazer. Kjo metodë është më pak traumatike për mitër dhe lejon trupin të shërohet më shpejt pas operacionit.
Vëmendje e veçantë i është dhënë heqja Radiowave e polyps kanalin e qafës së mitrës. Ai përdor të veçantë, valë radio kirurgji thikë. Pas kësaj mitrës kirurgji mbulohen t shumë më të shpejtë. K. Cut shumë e hollë.
Cilat janë pasojat polip heqjen?

Në thelb largimi i qafës së mitrës polip është pa pasoja. Megjithatë, në disa raste, mund të vërehet:

  • gjakderdhje;

  • inflamacion;

  • zhvillimin e infertilitetit.