Largimi i polip endometrial

Përkundër faktit se operacioni i referohet metodave të trajtimit radikal në rastin e polyps endometrial, hiqni atë, ndoshta - i vetmi opsion trajtim. Megjithatë, para se gruaja Contest nënshtruar sondazheve të shumta që mundësojnë të identifikuar shkakun e sëmundjes në ndihmë të ardhmen për të shmangur përsëritjen e tij.

Si për të kryer largimin e polyps në endometrium mitrës?


Mënyra më e mirë për të hequr polip mitrës endometrial është hysteroscopy. Është e mundur që të caktojë një tjetër mënyrë për të trajtuar këtë sëmundje - trajtim dhe curettage diagnostike. Kjo është një kohë e gjatë, kjo metodë ishte një i madh në trajtimin e polyps. Disavantazhi i kësaj procedure është fakti se ajo është kryer thuajse verbërisht, se kirurgu nuk e di vendndodhjen e saktë të polip dhe kyuretkoy vыskablyval pothuajse të gjithë endometrium e mitrës, duke e bërë ashtu-quajtur "të pastër".

Sot, çdo operacioni për të hequr polip endometrial nga hysteroscopy është kryer. Kjo pajisje ju lejon për të identifikuar vendndodhjen e tumoreve në mitër dhe e bën të mundur të marrin në konsideratë strukturën e tij me anë të pajisjeve vizuale.
Gjithashtu, kohët e fundit duke fituar popullaritet në rritje metodë që ofron endometrial lazer heqjen polip. Kjo metodë është më pak traumatike, pasi ajo nënkupton një prerje gradual të neoplasms indeve. Si emri nënkupton, shërben si një bisturi lazer.

Çfarë duhet të konsiderohet dhe si të sillen pas largimit polip?
Në mënyrë që të zvogëlojë gjasat e rikthim në minimum, ju duhet të ndiqni disa rregulla, të tilla si:

  • Përjashtojë seks në atë kohë.

  • Vëzhgoni regjim.

  • Zbatuar plotësisht rekomandimet dhe recetë.


  • Zakonisht brenda 2-3 muaj pas operacionit, gruaja është nën mbikëqyrjen e një gjinekolog.