Largimi i polyps në mitër

Polyps në mitër me frekuencë të barabartë në gratë e çdo moshe. Mjekësia moderne di trajtim më të mirë të kësaj sëmundjeje se operacioni. Para se të vendoset për të hequr një polip në mitër apo qafën e mitrës, shumë gra pyes veten se si është kjo procedurë.
Metodat e mitrës heqjen polip mund të ndryshojnë në varësi të llojit të sëmundjes.
Nuk janë llojet e mëposhtme të polyps:

 • hekur, i përbërë nga gjëndra indeve (më të zakonshme në gratë e reja);

 • gjëndrave-fijor formuar nga ind gjëndrave dhe lidhës;

 • fijor, i përbërë nga ind lidhës (më shpesh në gratë menopausal moshës);

 • gjëndrave-cistike përbëhet nga ind lidhës dhe gjëndra (më shpesh të mëdha). • Largimi i polyps në mitër: hysteroscopy


  Një nga metodat më moderne dhe të sigurta të endoscopy është hysteroscopy. Kjo metodë është një sistem optik që është futur në mitrës në diagnozën dhe trajtimin kirurgjikal pa prerje ose dëmtime të tjera. Së pari, të bëjë një hysteroscopy diagnostike për të zbuluar sëmundje. Pastaj mjeku zgjedh hysteroscopy adekuat terapeutik, i cili kërkon anestezi të përgjithshme. Procedura përfshin hyjnë në qafën e mitrës hysteroscope - një shkop të gjatë hollë e pajisur me një kamera video dhe dritat. Me mjete shtesë (lazer ose gërshërë) mbahet heqjen e polyps në mitër. Polyps vetmuar "heq kapakun" dhe pastaj thaj, polyps shumta më shpesh hall. Zakonisht procesi zgjat nga disa minuta deri në një orë, hysteroscopy më diagnostikues zgjat më shumë se operacionit vetë. Në shumicën e rasteve, kirurgji për të hequr polip mitrës është një pacient i jashtëm.

  Largimi i polyps në lazer mitrës


  Terapia lazer për trajtimin e formave të ndryshme të tumoreve është konsideruar trajtim më efektive. Ka disa lloje të lazer terapi varësisht nga rreze lazer, duke përfshirë edhe shkallë të lartë apo të ulët. Gjatë këtij operacioni mjeku vazhdimisht kontrollon procesin, duke shikuar ndryshimet në ekran. Heqja e polip është shtresa dhe mjeku mund të kontrollojë shkallën e lazer indeve dëme, duke parandaluar dëmtimin e indeve të shëndetshme dhe redukton periudhën e rehabilitimi. Laser Trajtimi humbje minimale e gjakut, sepse lazer "Seal" anije të ndryshme dhe formon një shtresë të vogël që mbron faqen plagë nga infeksionet depërtimit.

  Mitrës procedurë heqjen polip lazer ka praktikisht nuk ka pasoja, sepse ajo nuk ka lënë plagët që parandalon planifikimin e shtatzënisë dhe nuk ndikojnë në procesin e lindjes në të ardhmen. Periudha e shërimit dhe të indeve të plotë shërimi merr 6 deri në 8 muaj, e cila është shumë më pak se sa me llojet e tjera të ndërhyrjeve.

  Mjekimi pas heqjes së polip mitrës


  Gjatë periudhës postoperative (2-3 javë), pacienti mund të jetë gjakderdhje të lehtë dhe dhimbje në ditët në vijim heqjen e polyps të mitrës. Në dhimbje të forta ju mund të marrë qetësues, ju lutem (p.sh. ibuprofen). Për të zvogëluar rrezikun e komplikimeve pas largimit polip mitrës duke përdorur hysteroscopy diagnostike dhe terapeutike duhet të braktisin përdorimin e tampona, douching dhe marrëdhënieve seksuale. Gjithashtu nuk rekomandohet për të marrë dush, sauna. Ju nuk mund të marrë medikamente që përmbajnë acid acetilsalicilik (aspirina) dhe të angazhohen në punë të rënda fizike.

  Pas largimit të kancerit polip terapia hormonale është treguar për normalizimin e menstruacioneve dhe si parandalimin e rikthim.