Largimi i gjirit

Largimi i gjirit ose mastectomy - një operacioni, gjatë së cilës plotësisht i hequr një ose të dy gjinjtë, në varësi të muskujt e tyre të gjoksit dhe të reduktuar nyjet limfatike underarm. Ky operacion - një shok i madh fizik dhe psikologjik për gruan, por ndonjëherë është e aftë të ruaj jetës dhe nuk ka alternativë. Shpesh kanë për të bërë heqjen e gjinjve në meshkuj, e cila është rezultat i funksionimit të pahijshme e sistemit endokrin, kanceri dhe stresi të zgjatur emocional.


Indikacionet për mastectomy

Shpesh operacioni i tillë është kryer për të hequr qafe e kancerit të gjirit. Megjithatë, në raste të veçanta heqja e gjirit është e nevojshme për të eliminuar proceset purulent që ndodhin në gji.

Për të bërë të sigurt për nevojën për të hequr kancerin e gjirit, gratë duhet të bëni:


 • të gjakut dhe të urinës;

 • elektrokardiogramë;

 • Analiza e shkallës së koagulimit të gjakut;

 • Ultratinguj gjirit;

 • biopsi;

 • mammograms. • Pasojat e largimit të gjirit


  Ky operacion - një traumë e fortë psikologjike për gruan. Për më tepër, shpesh pasi simptomat e mëposhtme shfaqen:


 • plagë dhe qepje në zemrat e largëta mund të acarohet dhe bëhet i përflakur;

 • lëvizshmëri shkelje të mundshme të një ose të dy nyjeve supe;

 • gjakderdhje;

 • është lymphostasis shumë e shpeshtë pas largimit të gjirit që ndodh në krah nga e cila operyrovalas gjoks. Kjo është një limfatike ndenjur dhe shoqërohet me dhimbje, funksioni dëmtuar motorike dhe një rritje në sasinë e dorës. • Sa është rehabilitimi pas largimit të gjirit?


  Në mënyrë tipike, një grua që ka pësuar një operacion të tillë, shkarkohet nga spitali disa ditë, natyrisht, nëse nuk ka komplikime. Megjithatë, në qoftë se pacienti, i cili hoqi gjoksin, insistojnë në rindërtimin e menjëhershëm të gjirit, koha e qëndrimit të saj në klinikë do të rritet ndjeshëm.

  Në mënyrë tipike, procesi i kthimit të jetës normale shkon shumë shpejt, në qoftë se ajo ishte në gjendje për të përballuar me vetëm depresion ose me ndihmën e ekspertëve. Rindërtimi i gjirit pas largimit jep dhimbje të fortë ditët e para për të ndihmuar të lëvizur painkillers përcaktuara. Është e rekomanduar për të shmangur çdo lloj aktiviteti fizik dhe stresi. Është e mundur që ju duhet të bëni pas largimit të gjirit plastike dhe të rregulluar rezultatin e kirurgjisë apo terapisë rrezatuese, kimike, ilaçe hormonale apo ndërhyrjet komplekse terapeutike.


  Lingerie pas largimit të gjirit duhet të jenë të lira dhe të ndihmojë për të mbajtur zakonshëm të imponuara. Menjëherë pas qepje e fundit u hoqën, ju mund të filloni të zgjidhni bra veçantë, varg e cila ju lejon për të blerë një model që korrespondon me gji humbur. Bra pas largimit të gjirit, në fjalë të tjera эkzoprotez ndihmon për të reduktuar stresin psikologjik, promovon shërimin e shpejtë të indeve, pengon sjellje të gabuar dhe e shëmtuar kurrizore.

  Roli i veçantë i ushqimit, pas heqjes së gjirit, i cili duhet të jetë i balancuar dhe nuk përbëhet nga yndyrore, djegëse, tymosur, ushqime të kripur dhe të skuqura. Ju gjithashtu duhet të heqë dorë vizituar saunat dhe banjat, për të shmangur overheating dhe duke qenë nën diellin përvëlues. Është e rëndësishme për të bërë ushtrime pas largimit të gjirit, elemente të cilat mund të ndihmojnë në parandalimin e shumë komplikime dhe shpejt të rivendosur lëvizshmërisë.