Hiq fibroids mitrës - kirurgji abdominale

Një shumë e sëmundjeve që janë ende pothuajse e pamundur për të kuruar pa operacionet e lidhura me organet seksuale të grave. Një prej këtyre sëmundjeve është fijor, e cila është një tumor që formon brenda mitrës së gruas.
Heqja kirurgjikale e fibroids mitrës ka disa fusha dhe ato zbatohen në varësi të madhësisë dhe vendndodhjes së fibroids.
Përkundër faktit se tumori është mirë në shumicën e rasteve, kur një nevojë urgjente për të hequr fibroids mitrës, kirurgji abdominale vetëm e pashmangshme.

Si të hiqni fibroids mitrës?


Fibroids janë larguar përmes qasjes së barkut në dy mënyra. Kur madhësia e tumorit lejon transmetimin operacion laparotomycheskoy myomectomy. Shpesh ky operacion është gratë që duhet të shpëtuar në mitër.
Disa nyje myomatycheskye hequr dorë mjeku, pastaj qep murin e mitrës. Kur polostnogo kirurg qasje ka aftësinë për të imponuar seams cilësore, e cila i jep mundësi në të ardhmen për të bërë shtatëzani normale grave.
Ky operacion i plotë, i cili i ka të gjitha të njëjtat rreziqe e kirurgjikale, dhe çdo zgavër tjetër ndërhyrje. Dhe kërkojnë të zgjatur periudhën e postoperativ rimëkëmbjes pas heqjes së fibroids.


Lloji i dytë i kirurgjisë, kur madhësia tumori arriti të pazëvendësueshëm, është një hysterectomy. Ky lloj operacioni është përdorur kur është e nevojshme për të hequr nga fibroids mitrës së bashku.
Në mënyrë tipike, pacientët kërkojnë një hysterectomy, e cila shpejt zhvillon një tumor apo derisa trajtimit te mjeku ajo ka arritur përmasa kritike. Sigurisht, ky është opsioni më të pafavorshme, pas së cilës gruaja humbet të gjitha mundësitë për t'u bërë një nënë. Përveç hysterectomy kërcënuar nga çrregullime të ndryshme të hormoneve dhe menopauzë të hershme. Ky operacion është zakonisht drejtuar kur rreziku i madh i degjenerimit të mitrës në një tumor malinj.

Nëse fijor u hoq bashkë me mitër, koha pas një grua ka të veshin një fashë të veçantë.

Metoda të tjera të heqjes fibroids mitrës


Trajtimi kirurgjik i fibroids mitrës nuk është i kufizuar në operacionet e barkut. Ndërhyrja mund të ndodhë mënyrë më të butë, kur tumori nuk është shumë i madh dhe mund të bëjë pa heqjen e mitrës.

  • Myomectomy laparaskopike . Largimi i fibroids përmes një prerje të vogël në bark, ku trupat janë në dispozicion për operacion nëpërmjet një tub futet përmes hapjes së gazit, e cila lëshon organet e brendshme "rritje" murit të barkut. Pas këtij operacioni, shërim është më e shpejtë se pas hysterectomy apo laparotomy.

  • Mitrës arterie embolization . Në një prej arterieve mitrës futur një zgjidhje të veçantë që pengon rrjedhjen natyrore të gjakut në formimin e tumoreve. Tumor ndalesa me fuqi dhe vdes.

  • FUS-Larguarit . Kirurgji të tilla për të hequr fibroids mitrës duke përdorur valët e zërit, e cila lejon për të shmangur kirurgji.