Hiq fibroids mitrës - pasojat

Fibroids - një tumor beninj që zhvillohet në epitelit ose muskujve të butë murin e uterusit. Kur dështimi i trajtimit terapeutik së mitrës treguar për të hequr kirurgjike. Operacioni nuk është e rrezikshme apo e vështirë, ajo është kryer me një prerje në bark ose përmes mitrës.

Komplikimet pas heqjen e fibroids


Megjithatë, heqja e fibroids mitrës mund të ketë disa pasoja të pakëndshme:

 • aftësia juaj për zhvillimin e tumorit;

 • rrit rrezikun e kancerit të gjirit dhe të sëmundjeve koronare të zemrës;

 • plagë infeksion pas ose gjatë operacionit.


 • Rreziku i komplikacioneve pas largimit të fibroids është shumë më e ulët se probabilitetit e hysterectomy në rast të sëmundjes së avancuar dhe infertilitetit pasuese apo degjenerimit në një tumor malinj. Është e rëndësishme që në simptomat e para të sëmundjes (dhimbje të papritur të mprehta), për të parë një specialist dhe nuk hezitojnë për të pranuar marrëveshjen.
  Rimëkëmbjes pas largimit të fibroids
  Periudha e shërimit pas largimit të fibroids mitrës merr 1-2 muaj. Gjatë kësaj periudhe është e nevojshme që të respektojë disa rregulla për shërimin e suksesshëm plagë dhe dhëmbëza.


 • Kujdes shikojnë dietën tuaj dhe tretje, parandalimin e kapsllëk dhe stol shumë të thatë ose të ngurta. Pas heqjen e fibroids mitrës nuk mund ta shtyjë gjatë një lëvizje zorrë, stresi mund të çojë në seams rrjedhjes.

 • E dobishme të jetë ushtrim i vogël. Ata janë të ecën qetë, vallëzim, not, gjimnastikë në mëngjes.

 • Jeta seksi në 2-3 muajt e parë pas largimit të fibroids duhet të fshihen.


 • Rehabilitimi pas largimit të fibroids mitrës duhet të bëhet nën mbikëqyrjen e një specialisti. Kjo do të ndihmojë për të shërohen shpejt dhe për të eleminuar zhvillimin e komplikimeve.

  Shtatzënia pas largimit të fibroids mitrës është e mundur, por ka një numër të karakteristikave. Kur rezultati i pafavorshëm i operacionit, formimin e komponentëve ngjitës dhe, rrjedhimisht, paaftësia për të krijoj natyrshme. Në shtatzëni, i cili u shfaq pas një operacioni për të hequr fibroids, shumica e mjekëve obstetrit priren për seksionin planifikuar operacion për të shmangur mangësitë në përpjekjet seams.