Heqja tubat fallopiane - pasojat

Tubat fallopiane janë lidhja e mitrës në vezore dhe bark. Funksioni i tyre i vetëm është që të mbajë vezën e pjelluar në mitër. Nëse pėrshkueshmėrisė e tubave fallopiane është thyer, ajo mund të çojë në faktin se veza e fekonduar merr mbërthyer në tub. Kjo çon në zhvillimin e shtatzënisë Tubali në 90% të rasteve mbaron dispozicion të saj. Pra, atëherë, ne e konsiderojmë pasojat e mundshme pas heqjes së tubave fallopiane.


Pasojat e largimit të tubave fallopiane
Komplikimi i parë të jetë e mundur pas salpynhэktomyy është rritur rrezikun e infertilitetit. Kështu, probabiliteti i shtatzënisë pas largimit tub mitrës zvogëlohet me 50%, dhe në qoftë se tub dytë përmban adhesions, përpjekjet e përsëritura të krijoj dështojnë përsëri shtatzënisë tub.

Rimëkëmbjes pas largimit të tubave fallopiane nuk kryejnë, pasi ajo nuk ka kuptim. Pas tub normale mitrës perystaltyrovat aftë (ulje), kështu që veza e fekonduar do të shkojë në mitër, e cila nuk mund të arrihet me tub plastik fallopiane. Interesante, muaj pas heqjes së tubave fallopiane janë planifikuar në vezoret normale të operimit.
Konsideroni një simptomë të tillë që ndodh pas operacionit - dhimbje. Dhimbje pas largimit të tubave fallopiane mund të tregojnë formimin e mbështjelljes në legen.Rehabilitimi pas largimit të tubave fallopiane
Pas salpynhэktomyy nevojshme për të kryer një terapi adekuate anti-inflamator. Kjo është për të siguruar që tub i dytë të jetë e mundur mbetur pranueshëm. Pas operacionit, është e këshillueshme që të caktojë përgatitjet absorbable (aloe, trupit qelqor), fizioterapi (Electrophoresis).
Për shembull, pas të ngjitet appendectomy mund të infektojë të biznesit tub fallopian, të cilat më vonë mund të zhvillohet shtatzëni ektopike. Në këtë rast, është e mundshme për të ruajtur dobinë funksionale të tub majtë. Metoda më e thjeshtë dhe të lirë të parandalimit të formimit të mbështjelljes pas salpynhэktomyy është aktivitet i moderuar fizik dhe ushqim të fillojë herët.Për të luftuar pengesë infertilitetit ose heqjen e tubave fallopiane, nuk është një zgjidhje - në fertilizimi in vitro. IVF pas largimit të tubave fallopiane mund të ketë një rezultat pozitiv, kur ka shtresa të mjaftueshme funksionale e endometrium dhe sfond të mirë hormonal.