Hysterectomy

Ndonjëherë heqja e mitrës - është i vetmi, megjithëse mënyrë radikale për të shpëtuar jetën e pacientit. Kanceri i mitrës, fibroids, Endometrioza, autoriteti rënie gjakderdhje të vazhdueshme anormale dhe sëmundjeve të tjera mund të jetë një shkak për hysterectomy.
Sigurisht, vendimi nuk është dhënë lehtë. Megjithatë, në praktikë, në qoftë se një hysterectomy ishte pa komplikime, pas rehabilitimit pacienti mund të kthehet në ritmin e saj të zakonshme të jetës.
Por, megjithatë, hysterectomy - një hap i rëndësishëm për shkak të karakteristikave të operacionit dhe pasojat e mundshme duhet të dinë paraprakisht.

Natyrore plakjes - Procesi hormonozavysymыy dhe është e lidhur direkt me funksionin e vezoreve. Ky është organi çiftëzohet e sistemin riprodhues të femrës prodhon nevojshme për të mbështetur të rinjve dhe bukurinë e hormoneve. Prandaj, hysterectomy nuk ndikon në hormonet dhe problemet menopauzë e natyrshme për të dalë në kohën e caktuar. Në mënyrë tipike, mosha e fillimit të menopauzës hedhur gjenetikisht, dhe atëherë gruaja mund të përballen me fenomenet të tilla si ulur epsh, dhimbje koke, nervozizëm, plakjen e lëkurës, flokët e brishtë, flashes nxehtë, pagjumësi dhe simptoma të tjera janë mungesa e keqe pak e hormoneve seksuale.

Efektet e mundshme pas hysterectomy


Megjithatë, përveç pabazë frikën hysterectomy mund të ende kanë një numër të komplikimeve. mund të jetë:

 • ekzemë qepje;

 • gjakderdhje (gjakderdhje të vogla pas hysterectomy janë norma);

 • Shkelja e urinimit dhe defekimit;

 • trombozë deje dhe formimi i mbështjelljes;

 • ethe;

 • shërimin nyje dhimbshme.


 • Por edhe në qoftë se periudha e rehabilitimit ishte normale, ka të ngjarë që në të ardhmen ajo mund të përballen:

 • mosmbajtjeje urinare;

 • pasojat vaginë;

 • formimi i fistulat.


 • Shërim pas hysterectomy


  Cilado mënyrë nuk kryhet një hysterectomy, ende është kundër ndërhyrjes në trup, dhe si rezultat - një stres të madh për të kaluar. Sepse çdo grua pas hysterectomy ofron një listë të rekomandimeve dhe ka vënë mjekim të veçantë. Në thelb kjo terapi anti-drogë inflamator dhe antibiotikët. Gjithashtu, mjekët këshillojnë gratë pas refren hysterectomy nga marrëdhëniet seksuale për dy muaj.

  Një pyetje e veçantë e rehabilitimit psikologjik. Edhe në qoftë se operacioni ishte tejet e nevojshme, shumë gra për një kohë të gjatë janë në depresion, të ndjehen një ndjenjë e inferioritetit dhe konfuzion. Në këtë pikë, të afërmit dhe miqtë duhet të ofrojë mbështetje psikologjike, për të treguar kujdes dhe vëmendje. Si shërim dhe kthim në aktivitetin seksual, është e rëndësishme për të diskutuar me partnerin tuaj ngre pyetje të një natyre intime. Gratë e moshës riprodhuese, sidomos ata që nuk kanë fëmijë, ndoshta ju mund të kenë nevojë për ndihmë psikologjike kualifikuar.