Largimi i cysts ovarian - laparoscopy

Sot heqja kist ovarian është kryer kryesisht nga laparoscopy. Në vetvete, kjo i referohet patologji beninje, dhe gropë është e mbushur me të lëngshme. Kjo kist mund të jetë aq e rrallë dhe të shumta. Arsyeja kryesore për formimin e tyre është një çekuilibër hormonal dhe sëmundjet kronike inflamatore të organeve pelvike.
Në disa raste, cysts ovarian laparoscopy kryer?
Heqjen laparaskopike e cysts ovarian nuk është gjithmonë e pranueshme. E gjitha varet kryesisht nga lloji (tumoret lloj). Kështu, heqja e cysts ovarian laparoscopy kryhet në:


 • cysts endometrioid;

 • Formacionet cistike të mëdha, kërcënuese thyej ose rrotullim e tyre këmbët;

 • tendencë të rritet në madhësi;

 • rreziku i kalimit në një formë malinje.


 • Cilat teste janë kryer para laparoscopy?
  Ky lloj i kirurgjisë, një largimi laparoskopik kist kërkon ekzaminim të gjatë dhe të plotë. Kështu, para se të transaksionit të caktuar nga ultratinguj, CT, MRI. As nuk pa vënë analiza, kryesor i të cilit është gjaku për shënuesve tumor. Ai bën të mundur për të eleminuar natyrën malinje.

  Si është operacioni?
  Më laparoscopy për heqjen e cysts ovarian duke përdorur anestezi të përgjithshme. Ky lloj operacioni kryhet në 2 faza:

 • kërkimore;

 • zbrazjes cysts, nga heqja e indeve prekur.


 • Ajo fillon operacion që është në mëparshëm kirurg murit të barkut bën tre prerje të vogël. Përmes tyre dhe të injektuar një kamera të vogël video me ndriqimit, mjetet për funksionimin.
  Pastaj zgavrën e barkut mbushur me gaz, me rritjen e stomakut në madhësi. Kjo është bërë në mënyrë që të përmirësohet qasja në vezore dhe për të shkuar drejt sythe zorrë.

  Cilat janë pasojat e cysts ovarian laparoscopy?
  Për shkak se ky operacion përfshin përdorimin e pajisjeve të veçanta videove, gjasat e komplikacioneve është minimizuar. Megjithatë, në disa raste, heqja e cysts ovarian nga laparoscopy çon në pasojat e mëposhtme:

 • plagosje vaskulare në një birë (prerë);

 • dëmtim të organeve ngjitur me një shqyrtim të kufizuar;

 • gjakderdhje postoperative.


 • Megjithatë, gratë janë më të interesuar në pyetje në lidhje me nëse shtatzënia është e mundur pas heqjes së cysts ovarian. Në mënyrë tipike, pas kalimit të periudhës së rimëkëmbjes, gruaja mund të planifikoni fëmijët. Megjithatë, jo më herët se 6-12 muaj.