Canal Bouginage qafës së mitrës

Bouginage qafën e mitrës është një procedurë kirurgjike që ka për qëllim për të rritur dhe për të rivendosur qenët i qartë i kanalit të qafës së mitrës. Kjo përdor një mjet të veçantë - qiri prej dylle, e cila i dha emrin e procedurës. Normalisht, kanali i qafës së mitrës në femra është e mbyllur dhe gjatë shtatzënisë nuk është zgjerimi i saj në afat të vonë (37-38 javë), që është, pak para lindjes.
Në disa raste bëhet bouginage?
Arsyet që të çojnë në një ngushtim të kanalit cervikal, dhe emërimi bouginage (zgjerim) të caktuar. Më të zakonshme janë:


 • Lëndimet e lindjes;

 • Pasojat shëndetësore të abortit;

 • inflamacion;

 • Anomalitë e lindura (atresia);

 • curettage.


 • Përgatitja për procedurës bouginage
  Para procedurës gruaja emëruar ekzaminimin e cila përfshin studimet ultratinguj, colposcopy, laboratorike. Qëllimi kryesor i këtij të fundit, është e përjashton proceset inflamatore dhe infektive në organet e sistemit riprodhues.
  Si është e mitrës bouginage mitrës?
  Extension (bouginage) i qafës së mitrës qafës së mitrës kryer në një spital, në sallën e operacionit nën anestezi të përgjithshme. Kjo procedurë është futja e një mitrës ushqim mitrës mjet të veçantë - buzha. Pastaj, zgjerimi kanal kërkuar duke rritur nozzles saj diametër.

  Në kryerjen e procedurave të hollësishme për gjasat të madh të lëndimeve të indeve që mund të çojë në ngushtimin e mëtejshëm kanalin dhe Rumen procedurë të riemërimit.
  Çfarë mund të kthehet të bouginage shëndetin e grave?
  Shpesh, çdo efekt pas bouginage mitrës, nuk është vërejtur. Megjithatë, ka raste kur pas një procedure të tillë të shënuara në zhvillimin e komplikimeve. Këto përfshijnë:

 • pezmatimi i organeve legenit;

 • gjakderdhje mitrës;

 • shkelje e integritetit të murit të mitrës.


 • Kohët e fundit, nevoja për të zgjeruar qafën e mitrës duke përdorur një lazer. Kjo sjellje, e ashtuquajtura rekanalyzatsyyu kanalit cervikal. Ky lloj i kirurgjisë për të shmangur bouginage ri dhe rikthen plotësisht qenët i qartë i kanalit të qafës së mitrës. Kjo është arsyeja pse trajtimi lazer është përdorur gjerësisht në patologji të tilla si atresia.