Hyperplasia qafës

Në gjuhën mjekësore termi "hyperplasia" do të thotë një rritje dramatike të numrit të çdo qelize. Ky fenomen mund të shoqërohet me të dy procesin beninje, dhe me më pak të favorshme malinje.

Shkaqet hyperplasia i qafës së mitrës


Ka Hyperplasia shpesh në kundërshtim me ekuilibrin hormonal, për shembull, për shkak të mosfunksionim ovarian ose kur përdorimi i tepruar i drogës hormonale të përshtatshme për një dozë të caktuar grua. Të ndikojë edhe probleme metabolike si diabeti, obeziteti.

Llojet e hyperplasia qafës së mitrës epitelit


Me strukturën e saj të dallojë llojet e mëposhtme hyperplazyy:

 • Gjëndrave - përhapja e strukturave gjëndrave në pjesën vaginale të qafës së mitrës. Shpesh ata janë të pranuar nga mjekët e ekspozuar ndaj erozionit dhe cryodestruction, ndërhyrje e pajustifikuar në këtë sëmundje.

 • Gjëndrave-cistike - përhapja e indeve të gjëndrave (hyperplasia epitelit gjëndrave të mitrës), i shoqëruar nga formimin e cysts.

 • Mykrozhelezystaya - përhapja e gjëndra qafës së mitrës.

 • Atipike adenomatous ose - në këtë lloj të hyperplasia (hyperplasia epitelit të qafës së mitrës) mund tumoral degjenerim.


 • Dallimi kryesor është shkalla e zhvillimit dhe të lënë pas dore procesin patologjike. Nuk ka studime të besueshme tregojnë statistikisht të sakta se disa nga këto lloje janë parakanceroze. Megjithatë, vigjilenca e vazhdueshme dhe vëzhgimin e rregullt e pacientëve të tillë akoma të nevojshme.
  Diagnoza hyperplasia

  Një histori që japin dëshmi të pranisë së hyperplasia duhet të përmbajë simptomat e mëposhtme:

 • vazhdoi menstruacioneve të rënda;

 • diktim në mes të cikleve;

 • cikle anovulatory dhe për këtë arsye vështirësi në planifikimin e shtatzënisë.

 • Kjo ndodh gjithashtu asimptomatik, por kjo është e rrallë.

  Metodat instrumentale të konfirmuar diagnozën përfshijnë tservykoskopyya, biopsi e vendit plagë, hysteroscopy, ultratinguj e pelvisit.
  Metoda laboratorike përdorur në diagnozën e hiperplazisë cervikale: analiza mbi hormoneve (estradiol, progesterone, lutenizues - LH, gjëndër - FSH).
  Ekzaminim citologjik: qelizat e shpifjeve. Dhe për pjesën tjetër të pacientit dhe strategjinë e duhur të trajtimit duhet të insistojnë që shtupë është marrë dhe onkotsytolohiyu: vëmendje kurrë lënduar.

  Trajtimi i hyperplasia qafës së mitrës


  Më të përdoret terapi adekuate hormonal. Në procesin e drejtimin rrezikun e keqdashje përdorur teknika kirurgjikale: heqjen e pjesshme të indeve të dëmtuara të mitrës. Metoda e largimit varet nga shkalla dhe tiparet e hyperplasia, mënyra më e mirë për të zgjedhur një mjek.